Cum se prepară delicioasa „zamă“ de fasole uscată. Se serveşte neapărat cu ceapă zdrobită şi pâine prăjită potrivit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preparatul este delicios FOTO Ligia Alexandra Bodea
Preparatul este delicios FOTO Ligia Alexandra Bodea

Se apropie postul Crăciunului, iar dacă eşti în pană de idei în ceea ce priveşte ce să pregăteşti familiei tale pentru prânz, îţi propunem o reţetă pe cât de simplă, pe atât de delicioasă.

O reţetă deosebit de savuroasă, care se face cu precădere în Postul Mare, este oferită cititorilor "Adevărul" de către Ligia Alexandra Bodea, o tânără din satul Iaz, judeţul Sălaj, pasionată de păstrarea vechilor obiceiuri rurale. Este vorba despre ciorba de fasole boabe, sau zamă de păsulă uscată, după cum i se spune acestui preparat delicios pe Valea Barcăului.

Se pune o jumătate de kilogram de fasole uscată boabe în apă rece, într-o oală care se pun pe foc. Se adaugă doi morcovi, o ţelină, o rădăcină de pătrunjel, o ceapă, toate tăiate mărunt, puţin ulei şi sare. Se lasă să fiarbă la foc domol. Când bobul de fasole şi legumele sunt fierte, într-o tigaie se pune puţin ulei, iar când acesta este încins se adaugă două linguri de făină şi se stinge cu suc de roşii. Se lasă la fiert învârtindu-se să nu se prindă de fundul tigăii. Se toarnă peste zeamă şi se mai lasă să de un clocot.

Se seveste cu ceapă zdrobită şi amestecată cu ulei şi cu pâine prăjită.

Poftă bună!

Vă mai recomandăm:

VIDEO Delicii din bucătăria bunicii. Cum pregătim moşocoarnele cu brânză dulce

Secretele preparării silvoiţei. Cum făceau bunicii produsul tradiţional din prune bistriţe, o delicatesă puţin promovată

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite