O reţetă simplă de conservat ardeii pentru iarnă
0În această perioadă, gospodinele au început să pregătească bunătăţile pentru iarnă. Iată cum puteţi conserva ardei graşi, după o reţetă a Sandei Marin, celebra autoare autoare de cărţi de bucate.
Se aleg ardei graşi, frumoşi. Se spală într-o apă, se taie în jurul codiţei un căpăcel şi se curăţă de seminţe. Se presară fiecare cu puţină sare înăuntru şi se lasă să stea într-un vas mare sau într-o oală până a doua zi, ca să se moaie.
La 100 de ardei graşi intră 300-400 g sare. După ce s-au muiat, se aşază ardeii în borcan unul în altul, ca să încapă cât mai mulţi, turnând şi apa pe care au lăsat-o. După câteva ore, dacă s-au lăsat, se mai adaugă câţiva ardei, până se umple borcanul.
Se apasă cu o scândurică atât cât să-i cuprindă zeama care ieşit din ei. Dacă aceasta nu ajunge până sus, se poate turna puţină apă cu sare. Se pune un praf de acid salicilic muiat cu puţină apă caldă, ca să nu se facă floare, se leagă borcanul cu hârtie pergament şi se ţine la loc răcoros. Înainte de întrebuinţare, ardeii se desărează, punându-i din ajun în apă. Într-un borcan de 6 kh intră 100-120 de ardei frumoşi.