Cum se prepară drobul de linte, după o reţetă tradiţională din Mehedinţi
0Vă propunem o reţetă tradiţională de la Mănăstirea Sfânta Treime din Cerneţi (Mehedinţi), o localitate din vecinătatea municipiului Drobeta-Turnu Severin, care se găseşte într-o culegere de reţete semnată de Narcisa-Alexandra Ştiucă şi intitulată „Ospăţ cu gust de Mehedinţi”.
Iată modul de preparare al acestui preparat foarte gustos:
“Se fierb două căni de linte verde, prima apă în care a fiert se aruncă; se scurge de apă, dacă este prea multă. Se amestecă cu trei cepe tocate mărunt, călite înainte în puţin ulei, o cană de nucă măcinată şi o cană de pesmet.
Se adaugă condimentele: două linguriţe de boia dulce, sare, piper, usturoi zdrobit. Se fierb împreună. Consistenţa obţinută trebuie să fie moale, dar nu prea fluidă.
Se pune într-o tavă de chec, patruzeci de minute la cuptor cu gaz. Se serveşte cu legume proaspete sau sos de roşii”.