46.000 de consumatori din Mehedinţi au rămas fără energie electrică din cauza unor probleme apărute în sistemul energetic naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiul Drobeta Turnu Severin a rămas luni dimineaţă fără energie electrică din cauza unor probleme apărute în sistemul energetic naţional. Afectaţi au fost şi alţi locuitori din judeţul Mehedinţi, dar şi din judeţul Dolj.

Luni, 3 iulie, în jurul orei 09:13, o parte din reţeaua electrică a judeţelor Mehedinţi (zona centru – vest) şi Dolj (zona de sud – Municipiul Calafat) a fost afectată ca urmare a apariţiei unor declanşări ale unor linii de alimentare de înaltă tensiune din sistemul energetic naţional, declanşări care s-au răsfrânt şi asupra alimentării reţelei de înaltă, medie şi joasă tensiune din gestiunea Distribuţie Oltenia, se arată într-un comunicat de presă al companiei Distribuţie Oltenia.

În aceste condiţii, au avut loc întreruperi în alimentarea cu energie electrică, resimţite de circa 11.000 de consumatori din judeţul Dolj şi de aproximativ 46.000 de  consumatori din judeţul Mehedinţi.

„Intervenţia echipelor operative şi a dispeceratelor teritoriale ale sistemului naţional şi cele de distribuţie ale Distribuţie Oltenia a fost promptăa, pentru a restabili alimentarea statiilor de transformare, astfel incat sa fie realimentati toti consumatorii afectati. Prioritatea Distributie Oltenia in astfel de cazuri este sa asigure realimentarea rapida, in conditii de siguranta, a tuturor consumatorilor de energie electrica care au resimtit intreruperile”, se arată în acelaşi comunicat de presă..

Echipa Distributie Oltenia este în continuare mobilizată şi monitorizeaza starea reţelelor electrice din zonă,  astfel încât să poată fi asigurată continuitatea în alimentarea cu energie electrică.

„Precizăm că manevrele care se vor face pentru revenirea la schema normală a alimentării celor două judeţe, în funcţie de demersurile din sistemul energetic national, nu vor mai genera întreruperi în alimentarea cu energie electrică” dau asigurări reprezentanţii Distribuţie Oltenia.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite