Vechiul pasaj „Popa Şapcă“ devine amintire. În curând începe montarea noului pod. Se estimează ca până la iarnă să se deschidă circulaţia FOTO

Vechiul pasaj „Popa Şapcă“ devine amintire. În curând începe montarea noului pod. Se estimează ca până la iarnă să se deschidă circulaţia FOTO

Şantierul de pe strada Popa Şapcă din Timişoara FOTO Ş.Both

Lucrările la Pasajul Popa Şapcă valorează aproximativ 5,4 milioane de euro, bani de la bugetul local. După finalizarea acestora strada ar urma să aibă patru benzi de circulaţie, câte două pe sens.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul Timişoarei a declarat că până la iarnă se estimează ca Pasajul Popa Şapcă să fie funcţional. Acesta va fi gata după Pasajul Jiul-Circumvalaţiunii, care în două luni ar trebui inaugurat, însă şi lucrările au început mai târziu. A fost şi o pauză lungă pentru ca arheologii să cerceteze fostele ziduri bastionare ale Cetăţii, descoperite în urma săpăturilor de pe strada Popa Şapcă. Eu existat însă şi lucrările de racord la utilităţi.  

Recent a ajuns pe şantier şi structura care va reprezenta podul peste care vor trece trenurile. Este o construcţie metalică de 25 de metri lungime şi 5,4 metri lăţime. Aceasta va fi montată pe noile picioare de pod care urmează să se construiască. 
 
Conform oficialităţilor, din 21 august se va întrerupe traficul feroviar, o săptămână, pentru a monta podul.
 
Pe strada Popa Papcă se vor putea relua lucrările, pentru că arheologii se ocupă doar de o mică porţiune, însă şi cercetări se vor încheia în următoarele zile. Vestea bună este că lucrările au avansat. Conform primarului Nicolae Robu, se va putea circula pe sub Pasajul Popa Şapcă cu şase luni înaintea termenului contractual.
 
Lucrările la Pasajul Popa Şapcă valorează aproximativ 5,4 milioane de euro, bani de la bugetul local. După finalizarea acestora strada ar urma să aibă patru benzi de circulaţie, câte două pe sens, de la Punctele Cardinale până la intersecţia cu Cimitirul Eroilor, dar şi piste de biciclete şi trotuare moderne.

  


Citiţi şi:

Se conturează pasajul Jiul din Timişoara. În două luni se va tăia panglica de inaugurare, cu jumătate de an înainte de termenul din contract FOTO

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: