Suporterii timişoreni călcaţi în picioare de huliganii din Bucureşti, înainte de meciul România-Ungaria

Suporterii timişoreni călcaţi în picioare de huliganii din Bucureşti, înainte de meciul România-Ungaria

Forţele de ordine de pe Arena Naţională au intervenit cu violenţă pentru a-i potoli pe fanii înfierbântaţi

"Nu suntem unguri, suntem din Timişoara, am venit să susţinem România”, a răspuns unul dintre timişoreni, când a fost întrebat “cât este ceasul”. “Din Timişoara? Mai rău atunci!”, au răspuns huliganii, care au tăbărât pe ei cu pumnii şi picioarele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Faptul că violenţa naşte violenţă s-a văzut în preajma meciului de fotbal dintre naţionalele României şi Ungariei. După o săptămână în care o parte din mass-media românească a incitat la ură împotriva maghiarilor, spunând că suporterii oaspeţilor vor veni să “cucerească Bucureştiul şi să ia Ardealul”, situaţia a scăpat de sub control în ziua în care trebuia să se desfăşoare un simplu meci de fotbal.

Dacă ultrasii maghiari s-au comportat exemplar - atât cât poţi să ceri de la ultraşii cei mai răi din Budapesta, nu acelaşi lucru se poate spune de aşa zişii ultraşi din capitală. Despre ce s-a întâmplat pe stadion, în care românii s-au bătut între ei, dar şi cu forţele de ordine, cu o sălbăticie de nedescris, s-au vorbit destul.

Puţini ştiu însă despre păţania unui grup de timişoreni care s-au dus la Bucureşti să vadă meciul de fotbal. Este vorba de cinci suporteri ai ASU Poli, care au trecut prin clipe de groază.

Întâmplarea lor a fost relatată de siteul local www.debanat.ro. Cei cinci au mers cu maşina în capitală, iar la intrarea în cartierul Militari au oprit la o benzinărie pentru alimentare. Aceştia au fost înconjuraţi de un grup suporteri stelişti, plecaţi în căutare de unguri.

“Nu suntem unguri, suntem din Timişoara, am venit să susţinem România”, a răspuns unul dintre timişoreni, când a fost întrebat “cât este ceasul”, pentru a vedea în ce limbă va răspunde.

“Din Timişoara? Mai rău atunci!”, au răspuns huliganii, care au tăbărât cu pumnii şi picioarele pe bănăţeni. Aceştia i-au umplut de sânge pe fanii alb-violeţi, care nu au mai avut nicio plăcere să susţină “tricolorii” pe Arena Naţională.

 

citeste totul despre: