Sentinţă finală în dosarul uneia din cele mai temute grupări interlope din Banat. Liderul reţelei, Lucian Torj, condamnat la patru ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După 7 ani de proces, Lucian Torj a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare FOTO Adevărul
După 7 ani de proces, Lucian Torj a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare FOTO Adevărul

Curtea de Apel Timişoara a emis, marţi 24 mai 2016, sentinţa finală în dosarul „clanului Torj”. Liderul reţelei, achitat într-o primă fază, condamnat ulterior la şase ani şi patru luni a primit în final patru ani de închisoare cu executare. Ciprian Gavrilă, Sergiu Burkaş şi Florin Flucsă au primit cele mai mari pedepse.

Decizie finală în dosarul-telenovelă în care au fost judecaţi membrii grupării „Torj”, una din cele mai temute grupări interliope din Banat, ai cărei membrii au fost trimişi în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat, proxenetism, tentativă de omor, şantaj şi trafic de persoane. Magistraţii Curţii de Apel Timişoara l-au condamnat definitiv pe Lucian Torj, considerat liderul reţelei, la patru ani de închisoare cu executare. Cele mai grele pedepse le-au primis Burkaş Sergiu Cosmin, aflat în închisoare pentru crimă într-un alt dosar (24 de ani de închisoare), Ciprian Gavrilă (10 ani de închisoare) şi Nicolae Flucsă (14 ani). În dosar au mai fost condamnaţi Dumitru Săclaman (3 ani şi 4 luni), Manolache Ciprian  (3 ani şi 8 luni), Foca Daniel (3 ani cu suspendare), Ciurea Neculai (3 ani şi 4 luni), Sprânceană Florin Dumitru (4 ani), Cornea Cristian Mihai (doi ani cu suspendare). Condamnat în primă instanţă la şase ani şi opt luni de închisoare, Ioan Indrei a primit prin sentinţa finală o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare. Indrei este în aceeaşi situaţie cu Foca Daniel. Ambii au primit pedepse cu suspendare după ce au fost condamnaţi în primă instanţă la peste şase ani de închisoare. 
 

Istoria dosarului „clanul Torj”
 

Procurorii DIICOT, însoţiţi de poliţişti de la trupele speciale au descins în urmă cu patru ani, în februarie 2009, la locuinţele mai multor interlopi suspectaţi de implicarea într-un grup infracţional organizat deosebit de violent. Liderul grupării, Lucian Torj, a fost reţinut atunci alături de 15 „locotenenţi” ai săi.În luna iulie a aceluiaşi an, inculpaţii din „lotul Torj” au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, proxenetism, tentativă de omor, şantaj şi trafic de persoane.  După un an şi jumătate de la trimiterea în judecată, interlopii clanului Torj au fost eliberaţi din arest preventiv şi judecaţi în stare de libertate.

În luna mai a anului 2012,  Tribunalul Timiş a emis sentinţa prin care Lucian Torj, cel considerat liderul grupării interlope a fost achitat de infracţiunile grave, iar interlopul Sergiu Burkaş a fost achitat de toate acuzaţiile care i s-au adus, fiind declarat nevinovat. Decizia Tribunalului Timiş a fost atacată cu apel, care s-a judecat la Curtea de Apel Timişoara, unde s-a decis casarea sentinţei date de Tribunalul Timiş şi trimiterea cauzei pentru rejudecare la Tribunalul Timiş. După rejudecare Torj a primit şase ani şi patru luni, ca în final să fie condamnat la patru ani de închisoare. 

Ştire în curs de actualizare

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite