Aventurile „Stăpânului Timişoarei“, interlopul capturat în Italia, după ce a fost condamnat: „Jur pe viaţa mea că îl bat. Unde-l prind îl bat de-l rup în două“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Udrea a fost condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare FOTO pressalert.ro
Sorin Udrea a fost condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare FOTO pressalert.ro

Sorin Udrea, unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi din Timişoara, supranumit şi „Stăpânul Timişoarei”, a fost capturat de Poliţie într-o staţiune turistică din Italia, unde s-a ascuns după ce a fost condamnat la opt ani de închisoare. „Adevărul” vă prezintă un portret al lui Udrea, conform sentinţei prin care a fost condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare.

Procurorii DIICOT care l-au trimis în judecată pe Udrea şi alţi interlopi din reţeaua sa au arătat în rechizitoriul de trimitere în judecată că începând cu anul 2011, în judeţul Timiş, sub coordonarea lui Udrea, au început să activeze mai multe grupări de criminalitate organizată, specializate în săvârşirea mai multor fapte grave de contrabandă, tâlhării, şantaj, operaţiuni cu arme şi muniţii sau braconaj.

„În scopul obţinerii de beneficii financiare, USA (n.r. Udrea Sorin Adrian), a constituit un grup infracţional organizat, specializat în activităţi de contrabandă, din care au făcut parte CV, NRA, MS, SAV, care au efectuat activităţi de preluare, transport, depozitare şi comercializare a ţigărilor fără timbru. Un alt domeniu în care s-a implicat inculpatul USA, l-a constituit recuperarea sumelor de bani, de la diferiţi debitori, care aveau întârzieri în restituirea sumelor de bani datorate. Pentru această activitate, liderul grupului a apelat la MS şi GC, persoane care au practicat sporturi de contact, şi care, prin exercitarea de presiuni psihice şi uneori fizice, în schimbul unor comisioane consistente, puteau determina debitorii să-şi achite datoriile”, au arătat procurorii în rechizitoriul de trimitere în judecată

Din sentinţa intrată în posesia „Adevărul” reiese că pentru a analiza reţea „Udrea”, judecătorii au analizat fiecare activitate a grupării interlope, prima fiind cea de contrabandă cu ţigări. Din document reiese că în vara anului 2011, Udrea a organizat şi coordonat o acţiune de supraveghere şi urmărire a unor traficanţi de ţigări pentru a-i deposeda de marfă.

Unul dintre locotenenţii lui Udrea a fost trimis să discute cu contrabandiştii sub pretextul cumpărării ţigărilor. „NRA, zis „J”, a fost trimis să discute şi să negocieze cu deţinătorul ţigărilor în timp ce mai multe echipe din grupul infracţional, au supravegheat de la distanţă negocierile şi transportul ţigărilor. Planul de acţiune presupunea ca în timpul încărcării maşinii să se profite de neatenţia viitoarei victime şi să se procedeze la sustragerea bunurilor acestuia sau să se acţioneze pentru deposedarea prin violenţă”, se arată în sentinţă.

Ancheta a scos la iveală că Udrea a coordonat toată acţiunea, interlopii fiind interceptaţi cum discută despre urmărirea şi supravegherea următoarei victime. Unu dintre locotenenţii săi, îl ţinea pe Udrea la curent, prin sms cu evoluţia acţiunii de preluare a ţigărilor.  „Acum a plecat să încarce, a zis că ia cheia !. Până verificăm, ce fac?”, este unul dintre mesajele primite de Udrea de la unul din membrii grupului.   „Îi ceri cheia cu tupeu ( este foarte probabil că este vorba de cheia maşinii în care urmau să fie aduse ţigările) ca şi când ar vrea să te înţepe, sau tu unde eşti, condu tu înapoi?!”, este răspunsul comunicat de Udrea prin sms.

Recuperări de bani

Un alt palier al activităţilor infracţionale ale grupării „Udrea” viza recuperarea de bani. Sentinţa de condamnare a lui Udrea scoate la iveală faptul că, la un moment dat, Udrea este contactat pentru a recupera o sumă de 13.000 de euro. Liderul trupei de interlopi l-a contactat pe un membru al grupării şi l-a întrebat dacă este prieten cu datornicul de la care trebuia să fie recuperată suma. Interloprul a spus că nu este prieten cu viitoarea victimă. „ Atunci ne lipim de un ban!”, i-a spus Udrea „locotenentului” său.

Procurorii au depus la dosar şi stenograme ale unor replici ale lui Udrea, care încerca să ia legătura cu unul dintre datornicii de la care trebuiau recuperaţi banii. „În timpul convorbirii menţionate, USA s-a arătat nemulţumit că SN nu i-a răspuns la telefon, precizând: … jur pe viaţa mea, că-l bat rău de tot, crede-mă o să mă duc la el la O., frate şi-l bat rău de tot!!”, se arată în sentinţă. „Mă duc la el acuma, o să mă duc la, unde îl prind în bat de-l rup în două…lasă că mă duc acuma  la O.”, spunea Udrea, potrivit unor interceptări de la dosar.

„Tu trebuie să-i dai la om banii”

Pentru a documenta cât mai bine activităţile grupării Udrea, procurorii au introdus în anchetă şi un investigator sub acoperire, care a jucat rolul unui datornic de la care gruparea Udrea trebuia să recupereze bani. Investigatorul s-a întâlnit la un moment dat chiar şi cu Udrea. „Tu trebuie să-i dai la om banii”, a fost avertismentul primit de investigator. Într-una dintre discuţiile avute cu unul din membrii grupului, ofiţerul sub acoperire a fost aproape de a fi agresat, fiind lovit peste obraz cu un ziar.

„Udrea Sorin Adrian  i-a propus investigatorului să intre într-o afacere cu ţigări de contrabandă, în care acesta trebuia să cumpere ţigări. Infractorii i-au mai pus întrebări investigatorului, pentru a afla datele de stare civilă ale acestuia, pentru a putea să îl verifice. În final, infractorii au plecat, spunându-i investigatorului că o să-l mai caute”, se mai arată în documentul intrat în posesia „Adevărul”.

Bătaia de la Unitatea de Primiri Urgenţe

Unul din cele mai grave incidente în care au fost implicaţi membrii grupării Udrea a avut loc în 2013, când la localul Lepa Brena din Timişoara a avut loc un incident între Udrea şi un interlop dintr-o grupare adversă. Scandalul a fost atunci aplanat, dar tensiunile au rămas, iar două luni mai târziu, Udrea a fost răzbunat pentru umilinţa suferită la Lepa Brena. Unul dintre interlopii din gruparea Udrea i-a înfipt o sabie în umăr, unui alt interlop, din gruparea adversă. Scandalul a continuat şi la Spitalul Judeţean, unde interlopii s-au luat la bătaie chiar în secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului.

„Se poate susţine că fraţii (n.r. Gazibara) GD şi GC au aderat si sunt membrii ai grupului infractional cordonat de catre USA (n.r. Udrea Sorin Adrian). Imediat după acţiunea celor doi fraţi, USA,   a reacţionat imediat,  în favoarea acestora pentru a-i proteja,  deplasându-se cu mai mulţi membrii ai ţgrupului la spital. De asemenea, acesta a recuperat bunurile pierdute de către cei doi frati, în timpul incidentului şi  i-au raportat modul în care decurg investigaţiile”, se mai arată în rechizitoriul DIICOT.

Tribunalul Timiş şi Curtea de Apel Timişoara l-au condamnat pe Udrea la şase ani şi opt luni de închisoare. După sentinţa Tribunalului Timiş, Udrea a oferit un interviu pentru siteul sursadevest.ro în care arăta. „Nu pot fi condamnat pentru ceva ce nu am făcut. Inţelegi? Nu pot să răspund pentru faptele altora. Ăştia mă vor la puşcărie ca să îşi facă un nume. Dosaru' ăsta e fabricat. Mi-au pus fapte în cârcă pe care nu le-am făcut. În Timişoara se face trafic de droguri, se dau spargeri, se întâmplă numa' tâmpenii, da' ei au treabă cu Udrea. Pe cine a deranjat Udrea?”, declara Sorin Udrea după pronunţarea primei sentinţe din dosarul său. În acelaşi interviu, Sorin Udrea a explicat şi cu ce se ocupă. „Fac afaceri. Am un bar, am ceva investiţii în agricultură, nevastă-mea are un salon de înfrumuseţare. Ştiu la ce te gândeşti. Am din ce trăi, nu trebuie să dau în cap la nimeni”, mai spunea cel supranumit „Stăpânul Timişoarei”, care aşteaptă să fie predat autorităţilor române pentru ispăşirea pedepsei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite