Top 7 trucuri eficiente pentru elimina senzaţia de foame. Cum ar putea ajuta spălatul pe dinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO fullfitsure.com
FOTO fullfitsure.com

Senzaţia de foame – şoricelul din stomac – reprezintă o piedică importantă în calea celor care vor să se menţină în formă sau chiar să slăbească. Senzaţia aceasta creşte în intensitate în timul exerciţiilor fizice, de exemplu, dar este o chestiune mai mult psihologică, spun specialiştii, iar creierul poate fi convins că nu ne este foame.

"Foamea minţii" este acel sentiment pe care îl primeşti atunci când simţi o emoţie pe care o rezolvi cu ajutorul mâncării, potrivit huffingtonpost.com. Dacă mânânci de obicei atunci eşti stresat la locul de muncă, data viitoare când şeful se va răsti la tine, s-ar putea să simţi senzaţie de foame. 

În acest caz, nu organismul are nevoie de hrană, ci creierul a fost instruit greşit să te anunţe să mânânci în anumite circumstanţe. Este un răspuns fizic la o nevoie emoţională. 

Trucuri utile pentru a învinge senzaţia de foame:

1. Mâncaţi încet. Studiile indică faptul că persoanele obeze mânâncă hrana mai rapid şi mestecă mâncarea mai puţin decât oamenii slabi.  De preferat ar fi ca fiecare înghiţitură să fie mestecată timp de 30 de secunde. A număra înghiţiturile este o tehnică bună, mai ales când nu se poate renunţa la capricii.

2. Opriţi tehnologia.  Aţi putea să credeţi că smartphone-ul sau tableta este cel mai bun prieten al dumneavoastră, dar este exact invers. Un studiu recent publicat de Academia Americană de Medicină de Somn a constatat că persoanele care au fost expuse tipului de lumină albastră emisă de acest tip de ecran înainte şi în timpul unei mese de seară au prezentat o creştere acută a rezistenţei la foame şi la insulină.   

3. Revigoraţi-vă somnul. Studiile efectuate de experţi americani arată că persoanele care dorm mai putin de şapte ore pe noapte sunt predispuse la obezitate. De fapt, aceste persoane, arată studiul, consumă cu aproape 300 de calorii mai mult pe zi decât cei care au dormit suficient.   

4. Hidratare corespunzătoare. Uneori organismul confundă senzaţia de sete cu cea de foame, aşa că o cană cu apă consumată înainte de masă poate scădea apetitul.

5. Periaţi-vă dinţii. Aţi observat vreodată ce gust rău au unele alimente consumate imediat după ce v-aţi spălat pe dinţi? Utilizaţi acest lucru în avantajul dumneavoastră deoarece creierul face o asociere între respiraţia proaspătă şi lipsa de hrană.

7. Realizaţi o sarcină. Cunoaşteţi momentele din timpul zilei când aveţi tendinţa de a mânca. Pregătiţi-vă pentru acele momente impulsive, pe care majoritatea dintre noi le trăiesc de patru până la şapte ori pe zi, având o listă de sarcini rapide pe care le-aţi putea realiza, în loc să mâncaţi. 

Nutriţioniştii ne dau totuşi voie să ne facem poftele. Nu trebuie să renunţăm la tortul de ciocolată, de exemplu, ci să ne limităm la trei înghiţituri.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite