Europarlamentarul Oana Antonescu, aleasă vicepreşedinte al organizaţiei de femei a PDL la nivel naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Antonescu este membră în comisia pentru Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţa Alimentară din cadrul Parlamentului European
Oana Antonescu este membră în comisia pentru Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţa Alimentară din cadrul Parlamentului European

Europarlamentarul Oana Antonescu este noul vicepreşedinte al organizaţiei de femei la nivel naţional a PDL. Antonescu a fost aleasă cu unanimitate de voturi la reunirea organizaţiei de femei desfăşurată,vineri, la Alba Iulia. Oana este originară din Dâmboviţa şi este deputat în Parlamentul European din 2009.

Oana Antonescu este membră în  comisia pentru Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţa Alimentară. De asemenea, este membru supleant în Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne şi în Delegaţia pentru Relaţiile cu Ţările din Mashrek.
 

Antonescu are ca responsabilităţi principale analizarea proiectelor de acte normative, redactarea şi depunerea de amendamente şi negocierea de soluţii de compromis cu privire la continuţul amendamentelor.

oana antonescu


 

În Perioada 2005-2008, Oana Antonescu a fost consilier juridic în cadrul Autorităţii de Control a Guvernului, la Cancelaria Primului Ministru.

Studii

Europarlamentarul are un CV impresionant din punct de vedere profesional. Este licenţiată în domenii precum „Politica şi Institutiile unei Europe extinse, Politicile publice ale UE, Coeziune, solidaritate si rolul regiunilor, Economia politica a unei Europe extinse”, Birmingham University, European Research Institute” şi a obţinut în 2007 o Bursa Foreighn and Commonwealth Office pentru Studii Europene.

Drepturi sporite pentru persoanele suspectate şi acuzate în procedurile penale

Comisia pentru Libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European a aprobat, în luna iunie, cu o largă majoritate, raportul europarlamentarului PDL Oana Antonescu, privind dreptul persoanelor suspectate şi acuzate de a fi asistate de un avocat în cadrul procedurilor penale.

Persoanele suspectate sau acuzate în procedurile penale vor avea dreptul să fie asistate de un avocat înainte de începerea oricărui interogatoriu efectuat de poliţie sau de alte autorităţi de aplicare a legii şi pe parcursul procedurilor penale.

În ciuda existenţei unor principii şi standarde minime comune, ce decurg atât din Convenţia europeană a drepturilor omului, cât şi din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, dispoziţiile care reglementează asistenţa unui avocat diferă în mod semnificativ de la un stat membru la altul.

Accesul la o apărare eficientă în cadrul procedurilor penale are o aplicabilitate diferită în statele membre, depinzând atât de sistemul juridic specific cât şi de aplicarea sa practică. Acest lucru are un impact semnificativ asupra principiului recunoaşterii reciproce şi asupra încrederii în hotărârile judecătoreşti pronunţate în alte state membre.

Comisia pentru Libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European a aprobat cu o largă majoritate raportul europarlamentarului PDL Oana Antonescu, privind dreptul persoanelor suspectate şi acuzate de a fi asistate de un avocat în cadrul procedurilor penale. Persoanele suspectate sau acuzate în procedurile penale vor avea dreptul să fie asistate de un avocat înainte de începerea oricărui interogatoriu efectuat de poliţie sau de alte autorităţi de aplicare a legii şi pe parcursul procedurilor penale. În ciuda existenţei unor principii şi standarde minime comune, ce decurg atât din Convenţia europeană a drepturilor omului, cât şi din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, dispoziţiile care reglementează asistenţa unui avocat diferă în mod semnificativ de la un stat membru la altul. Accesul la o apărare eficientă în cadrul procedurilor penale are o aplicabilitate diferită în statele membre, depinzând atât de sistemul juridic specific cât şi de aplicarea sa practică. Acest lucru are un impact semnificativ asupra principiului recunoaşterii reciproce şi asupra încrederii în hotărârile judecătoreşti pronunţate în alte state membre.

Citeste mai mult: adev.ro/mou4bp

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite