Apicultura pe timp de COVID. Mierea, dusă direct la uşa clienţilor. „Vedem cum producţia de miere scade an de an“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilustraţii Sursa arhivă personală
Ilustraţii Sursa arhivă personală

Producătorii de miere se adaptează şi ei vremurilor şi livrează produsele apicole direct la uşa clienţilor. O familie din Bilciureşti livrează saptămânal, în fiecare zi de joi, în Bucuresti, dar şi în alte localităţi.

În aceste timpuri, când distanţarea socială este promovată pe toate canalele, iar închirierea unui spaţiua pentru amenajarea unui magazin ar însemna costuri mult prea mari pentru un apicultor de rând, livrările la domiciliu rămân singura variantă viabilă.

Bogdan Năstase, din comuna dâmboviţeană Bilciureşti, este apicultor din tată în fiu. Chiar şi bunicul său avea această îndeletnicire. De când au apărut restricţiile cauzate de pandemia de COVID, a ales să trimită marfa doar prin curier, dar şi direct la domiciliul clienţilor. Pentru comenzi mai mari de 100 lei, transportul este gratuit. 

Localităţile în care Bogdan livrează mierea şi celelalte produse apicole sunt Bucureşti, Bragadiru Ilfov, Popeşti Leordeni, Otopeni, Corbeanca, Baloteşti, Buftea, Chitila, Chiajna, Mogoşoaia sau Săftica.

Cel mai nou produs este mierea de tei, cu proprietăţi terapeutice excelente. 

stupinanastase

„Am reuşit să extragem o parte din mierea de tei de anul asta. Putem lăsa produsele apicole la uşa casei sau apartamentului, evitând orice interacţiune umană şi posibil risc, că o nouă măsură de prevenire împotriva răspândirii coronavirusului. Toate produsele apicole vândute sunt obţinute în stupinele noastre din Comună Bilciureşti Dâmboviţa. Suntem autorizaţi de Oficiul Registrului Comerţului de pe Lângă Tribunalul DB, Agenţia de Protecţie a Mediului Dâmboviţa, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, DSVSA Dâmboviţa pentru desfăşurarea activităţii conform codului CAEN 0149 creşterea albinelor.Mierea de tei are aromă cea mai placută şi cea mai puternică dintre toate tipurile de miere”, spune Bogdan Năstase, reprezentant Stupinanastase

Bogdan creşte albine de 12 ani. Spune că producţia scade în fiecare an.

stupinanastase

„De la an la an văd cum producţia de miere scade, din cauza poluării şi a vremii nefavorabile. Nu ne mai putem baza nici pe vreme şi nici pe agricultori. Chiar dacă stropesc cu produse agreate de stat şi inofensive pentru albine, contează cantităţile cu care stropesc Anul acesta, de exemplu, ne-au afectat foarte mult ploile din ultima vreme”, spune apicultorul.

Pretul este de 25 lei /kg sau 25 lei borcanul mare de 720 ml.

Mierea de tei este recunoscută drept calmant psihic, somnifer, anafrodiziac. Deschisă la culoare şi cu reflexe verzui, cristalizează uşor, mai ales dacă este păstrată la rece. Conţine oligoelemente ca potasiu, calciu, mangan.

stupinanastase
stupinanastase



CITEŞTE ŞI:

FOTO Cum se păcălesc albinele din cauza temperaturilor oscilante. Apicultorii din România se plâng de un dezastru

Absolventul de Teologie ajuns expert în albine. Cum a ajuns la 175 de stupi după o „muncă de gravide“ în Danemarca

stupinanastase
stupinanastase
stupinanastase



 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite