Şase şcoli din Olt rămân şi vineri închise. Nu se poate asigura căldura. Cum se recuperează zilele libere

Şase şcoli din Olt rămân şi vineri închise. Nu se poate asigura căldura. Cum se recuperează zilele libere

Profesorii vor face planuri de recuperare pentru zilele libere FOTO: Adevărul

Toate codurile de vreme rea au fost ridicate, pe toate drumurile se circulă, de joi s-au reluat cursurile în majoritatea unităţilor de învăţământ, însă în judeţ în şase şcoli elevii nu vor ajunge nici mâine.

Ştiri pe aceeaşi temă

În şase şcoli din judeţ va fi şi vineri, 13 ianuarie, vacanţă, chiar dacă localităţile respective nu se confruntă cu situaţii dificile pe drumuri, motiv invocat în ultimele zile. Este vorba, în schimb, de probleme apărute la centralele termice, la reluarea alimentării acestora la capacitate maximă, pentru a-i primi pe elevi în condiţii bune, constatându-se probleme. Iată care sunt, conform situaţiei transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, cele şase unităţi şcolare:

1. Şcoala Gimnazială Cungrea (Oteştii de Jos)
2. Şcoala Gimnazială Dobrun 
3. Şcoala Gimnazială Găneasa
4. Şcoala Gimnazială Găvăneşti
5. Şcoala Gimnazială Sîmbureşti 
6. Liceul Tehnologic Vitomireşti

Pe de altă parte, unităţile şcolare au fost înştiinţate de IJŞ Olt ca până luni, 16 ianuarie, să înainteze către Inspectorat planul de recuperare a orelor pierdute cu ocazia prelungirii de nevoie a vacanţei. Decizia privind programul de recuperare se va adopta la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, a declarat inspectorul şcolar general Felicia Man.
Pentru primele trei zile din săptămână IŞJ Olt a luat măsura suspendării cursurilor în toate unităţile de învăţământ din judeţ, însă de joi în cea mai mare parte a şcolilor s-a hotărât revenirea la programul normal, doar 32 de unităţi, din 29 de localităţi, anunţând că au probleme şi că prelungesc vacanţa copiilor cu încă o zi.

 

citeste totul despre: