Supa perfectă de ouă cu chimion. Ce ingrediente se combină ca să fie gustoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva
FOTO Arhiva

Dacă vreţi o supă uşoară, care să nu fie greu de făcut şi nici cu costuri mari, reţeta de mai jos este cea mai potrivită.

Chimionul este un condiment popular în India, Mexic şi Orientul Mijlociu. Specialiştii că această mirodenie are proprietăţi antioxidante, ajută digestia, înlătură insomnia, tratează diabetul şi protejează împotriva pierderii de memorie, printre multe alte lucruri.

Bucătarul reşiţean Uica Mihai spune că supa de chimion cu ouă este una din preferatele sale. E uşor de pregăit şi nici nu arde la buzunare, pentru că ingredientele nu sunt costisitoare. Cu toate acestea este foarte gustoasă. Iată, mai jos, reţeta.

“Prăjeşte lejer într-o tigaie trei linguri de chimion amestecând cu lingură de lemn, pentru a stârni uleiurile din seminţe şi a amplifica aroma. Toarnă peste chimionul prăjit o sută de grame de ulei şi când uleiul începe să sfârâie, trece-l printr-o strecurătoare de ceai şi pune-l într-o oală. În acest ulei căleşte o ceapă tăiată mărunt, doi morcovi şi o rădăcină de pătrunjel tăiate cubuleţe, un păstârnac şi un sfert de ţelină rase. Căleşte să se rumenească uşor, stinge cu trei litri de supă de oase  de vită ori de pasăre (spinări, gheare, tacâmuri) şi fierbe un sfert de ceas. Adaugă pe rând şase ouă, cu grijă ca să rămână întregi şi cu o paletă adună albuşul împrejurul gălbenuşului. Se serveşte cu crutoane de pâine şi verdeaţă”,spune Uica Mihai

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite