Papricaş de ouă cu legume, bulion şi vin alb

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO UICA MIHAI
FOTO UICA MIHAI

Oul e unul dintre cele mai la îndemână alimente care, cu puţină imaginaţie şi câteva ingrediente, poate fi gătit în zeci de moduri

Uica Mihai, cunoscutul bucătar din Reşiţa, e de părere că, dacă ai acasă ouă, nu ai cum să mori de foame. Bucătarul bănăţean spune că de cele mai multe ori când vrea să gătească ceva foarte repede, cel mai bun prieten al său este oul. Aşa stă treaba şi cu paricaşul a cărui reţetă ne-a dat-o şi o găsiţi mai jos

“Să iei şase ouă proaspete şi să le fierbi zece minute în clocot, apoi despieliţate şi încă fierbinţi, să le presuri aşa întregi cum sunt cu sare, piper, boia dulce şi doar un strop de praf de curry de la plic. Şi mestecate bine ca să absoarbă mirodenia, să le laşi să adaste.

Acum, într-un deţ zdravăn de ulei să căleşti o linguriţă de boabe de piper, trei foi de dafin şi o crenguţă de cimbru uscat, apoi să le dai afară cu paleta de bucătărie. Şi în locul lor să pui să se călească un morcov ras fin de tot, trei cepe roşii la fel de mărunţite, o mână bună de ardei kapia marinaţi care au stat în apă rece să îşi mai sloboadă acreala şi stropeşte totul cu un păhăruţ de vin alb, aspru şi cu aromă de mugur (busuioacă de exemplu). Fierbe încropeala asta îndelung, să devină păstoasă, apoi adaugă un sfert de litru de bulion, potriveşte-i gustul din sare şi, dacă cinci minute a clocotit, adaugă oauăle fierte întregi, trage ceaunaşul de pe foc şi cu capac deasupra lasă-l să năduşească un sfert de ceas.

Numai bine ai vreme să tipăreşti mămăliga aceea, să pritoceşti murăturile şi, dacă te mănâncă la gârcălioz, mai frige şi o bucată de cârnat că tare bine se împacă toate între ele. Parol!”.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite