Globuri de papanaşi cu carambola şi sos de zmeură. Reţeta uşor de preparat acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Marian Popovici
Foto Marian Popovici

Chef Marian Popovici, unul dintre cei mai căutaţi bucătari pentru evenimentele din Banat, are o reţetă de desert care îţi lasă gura apă.

Marian Popovici spune că papanaşii cu carambola şi sos de zmeură sunt pe atât de gustoşi pe cât de bine arată. Pentru această reţetă aveţi nevoie de 300 g brânză dulce de vacă, 2 ouă, 70 g zahăr, 200 g făină ½ linguriţă de bicarbonat, stins cu lamaie, extract de vanilie, coajă de lămâie, 500 ml ulei pentru prăjirea papanaşilor, 200 g dulceaţă de fructe, 200 g smântână, zmeură sau fructe de padure

Frământaţi brânza, zahărul, extractul de vanilie, coaja de lămâie şi bicarbonatul stins cu lămâie. Adăugaţi treptat amestecul de făină la amestecul de brânză. Aluatul trebuie să fie moale şi doar un pic lipicios, dar destul de ferm pentru a forma globurile adică biluţe mai mari. Împrăştiaţi nişte făină pe suprafaţa de lucru şi frământaţi aluatul pentru a combina bine ingredientele.

Formaţi globurile, încălziţi suficient ulei într-o cratiţă pentru a acoperi papanaşii. Asiguraţi-vă că uleiul este fierbinte – pentru a face acest lucru, puneţi un pic de aluat în ulei şi vedeţi dacă sfârâie. Puneţi globurile in cratiţă, până când sunt de culoare aurie pe fiecare parte. Puneţi globurile într-o tavă acoperită cu hârtie absorbantă, pentru a îndepărta excesul de ulei. Sosul de vanilie se face cu smântână, gălbenuş, zahăr, zahăr de vanilie, lime, după gust, apoi se pune la rece.

Sosul de zmeură. Se trage zmeura la tigaie cu zahăr şi cu mentă. Apoi se decorează globurile cu sosul de vanile care trebuie sa fie rece. Se adaugă zmeura şi carambola de decor lucrată uşor termic.”, spune bucătarul.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite