Voluntari români primiţi cu ceai cald în sălile de operaţie din Nepal. Jurnalul unei misiuni umanitare speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi studenţi de la Facultatea de Geografie din Bucureşti vor face voluntariat timp de trei săptămâni la un spital din Kathmandu şi în satele nepaleze afectate de cutremurele din 2015.

Ionuţ Ursu şi Adnan Zecheria sunt doi tineri care au străbătut săptămâna trecută 5500 de km ca să dea o mână de ajutor personalului medical din Spitalul Manmoham Memmorial din capitala Nepalului. 

Ionuţ este voluntar şi paramedic la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, iar anul trecut a fost singur într-o acţiune de voluntariat după cutremurele din aprilie. Atât el, cât şi colegul său Adnan (ambii studenţi la Facultatea de Geografie din cadrul Universităţii Bucureşti) au fost primiţi cu braţele de deschise de personalul medical.  

Ajunşi în Kathmandu joi, 5 mai, cei doi au împărţit materiale sanitare şi echipamente medicale achiziţionate din fondurile strânse prin Asociaţia „Volunteer for Life“ şi în primele zile i-au ajutat pe medici să rezolve o serie de cazuri medicale. 

„Acum cinci zile, împreună cu Adnan Zecheria, am început să facem voluntariat la spitalul de aici. Am asistat şi ajutat la multe operaţii, la care au fost schimbate multe tije şi proteze, mai ales tinerilor, căci sunt în creştere şi sunt necesare altele noi. Mare parte din oamenii operaţi aici sunt oameni care nu au veniturile necesare pentru a putea plăti intervenţia de care au nevoie. În această perioadă, foarte mulţi pacienţi, aproximativ 300 de persoane pe zi, vin la spital pentru a fi consultaţi“, a transmis Ionţ Ursu. 

Cei doi tineri români sunt întâmpinaţi dimineaţă de personalul medical din spitalul nepalez cu ceai cald înainte de a începe activitatea. 

„Doctorul Shiris, ne-a primit în această dimineaţă cu pâine prăjită şi ceai, oferindu-ne energie pentru a rezista cât mai mult la spital, unde programul nostru începe de la 8 şi se termina undeva pe la ora 22, în funcţie de cât durează ultima operaţie. De apreciat faptul că, acest medic, deşi era foarte obosit, nu s-a lăsat şi a operat până la sfârşit, neţinând cont de orele state în picioare. Iar pentru asta le mulţumesc din tot sufletul, în numele ţării noastre ROMÂNIA!“

Ionuţ mai spune că deşi personalul în Unitatea de Primire Urgenţe este redus (doar patru medici de gardă), atât doctorii, cât şi asistentele, sunt foarte responsabili în ceea ce fac, lucrând foarte atent şi îngrijit şi împărţind zâmbete tuturor pacienţilor.

În semn de mulţumire pentru ajutorul primit pentru această misiune umanitară care se va desfăşura până la finele lunii mai, cei doi tineri au purtat halate imprimate cu însemnele societăţii de Cruce Roşie. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite