Liber la angajări în spitalele ieşene! Vezi unde şi câte locuri sunt disponibile

La nivel naţional au fost deblocate 500 de posturi în sistemul sanitar, iar pentru Iaşi sunt disponibile 200 dintre ele. Angajări se vor face la Institutul Regional de Oncologie şi Spitalul „Sfântul Spiridon" din Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Veste bună pentru două dintre cele mai mari spitale ieşene. Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a deblocat 500 de posturi în sistemul sanitar, iar 200 dintre ele sunt pentru Institutul Regional de Oncologie şi Spitalul „Sfântul Spiridon" din Iaşi.

„Este un prim pas pe care îl facem pentru profesioniştii din sistemul sanitar. Măsura vine în sprijinul unităţilor publice din sistemul sanitar care se confruntă cu un important deficit de personal, atât personal de specialitate medico-sanitar, personal auxiliar sanitar, dar şi alte categorii, nemedical, absolut necesare pentru efectuarea actului medical", a declarat Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii.

Angajări la Institutul de Oncologie din Iaşi. Vezi aici ce posturi sunt scoase la concurs

Institutul Regional de Oncologie din Iaşi funcţionează după ce a preluat personalul cu specialitate oncologică de la Spitalul de Urgenţă „Sf Spiridon". Pentru completarea schemei de personal, însă, astfel încât să poată începe activitatea, este nevoie de mai multe posturi care au fost repartizate prin acest act normativ.

De asemenea, posturile repartizate Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Spiridon" Iaşi completează schema de personal în urma reorganizării secţiei de oncologie şi trecerii acesteia către Institutul de Oncologie.

Posturile vacante din spitale se deblochează. Vezi aici lista locurilor disponibile la Iaşi

Posturile neocupate de aceste unităţi pot fi redistribuite de Ministerul Sănătăţii.

Deblocarea posturilor se face cu încadrarea unităţilor sanitare în limita de 70% cheltuieli de personal.

Restul de 300 de posturi deblocate vor fi repartizate spitalelor judeţene de urgenţă, spitalelor care asigură asistenţa medicală de urgenţă pentru adulţi şi copii din municipiul Bucureşti, serviciilor de ambulanţă şi institutelor şi centrelor medicale clinice, pentru angajare de personal de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!
citeste totul despre: