Cel mai violent scandalagiu văzut prin cluburile din Iaşi în ultimii ani a primit o condamnare extrem de dură

Cel mai violent scandalagiu văzut prin cluburile din Iaşi în ultimii ani a primit o condamnare extrem de dură

Ioan Hîrtopanu, adus în cătuşe la Tribunal la unul dintre termenele procesului Foto: arhiva Adevărul

Ioan Hîrtopanu a şocat sute de tineri adunaţi în ianuarie 2012 într-unul dintre cele mai populare cluburi din Iaşi, Master Pub. Hîrtopanu, un obişnuit al mediului interlop, a băgat în spital patru agenţi de pază după ce i-a străpuns cu opt lovituri de cuţit, în total.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătorii Tribunalului Iaşi au dat ieri, 18 ianuarie, verdictul într-un proces început în urma unuia dintre cele mai grave incidente apărute în cluburile din Iaşi în ultimii ani.

Ioan Hîrtopanu (27 de ani) a fost condamnat la 7 ani şi jumătate de închisoare pentru tentativă de omor deosebit de grav. Sora lui, Mădălina Hîrtopanu, a primit şi ea 10 luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, uz de armă neletală fără drept, lovire sau alte violenţe. Ioan Hîrtopanu mai are de achitat, în plus, 25.000 de lei celor cinci victime ale conflictului, 5.456,01 lei ceruţi în instanţă de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi şi 1.270 de lei către Serviciul de Ambulanţă Iaşi.

Au mai fost condamnaţi alţi doi indivizi implicaţi în conflict. Unul dintre aceştia, Alexandru Acrîşmăriţei, fiul unei cunoscute judecătoare din Iaşi, a primit două luni cu suspendare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Vasile Argint a primit, pentru aceeaşi infracţiune ca şi fiul magistratei, 1 an de închisoare cu suspendare.

Toate sentinţele pot fi atacate cu apel. 

Cei patru au fost implicaţi într-o agresiune de proporţii, care i-a depăşit pe agenţii de pază din club

Procurorii susţin că scandalul din ianuarie 2012 din Master Pub a a pornit de la o fată pe care Ioan Hîrtopanu a abordat-o, dar care i-a refuzat avansurile. Hîrtopanu i-ar fi dat un pumn unui tânăr care ar fi vorbit cu fata.

Atunci agenţii de pază i-ar fi cerut agresorului şi amicilor lui să plece din club. Acesta împreună cu Alexandru Acrîşmăriţei şi Vasile Argint ar fi intrat în baie, iar când au ieşit au început să facă scandal.

Ioan Hîrtopanu a scos de sub haină un cuţit şi a încercat să-l lovească pe agentul Cătălin Popa. Acesta s-a ferit şi l-ar fi dat un pumn interlopului. Potrivit rechizitoriului, Hîrtopanu l-a înjunghiat pe agentul Cătălin Popa de patru ori în zona abdomenului. Apoi l-a lovit pe agentul Daniel Popa în coapsa stângă şi pe colegul acestuia, Ciprian Rusescu, în zona abdomenului şi l-a tăiat la o mână.

Procurorii susţin că Ioan Hîrtopanu şi cei doi prieteni ai săi au ieşit din club. Însă sora lui, Mădălina, a început să tragă cu un pistol cu bile în bar. Astfel, o fată de 20 de ani din Republica Moldova, care nu avea legătură cu atacatorii s-a ales cu o plagă împuşcată la cap. Potrivit rechizitoriului, Hîrtopanu a reintrat în club şi l-a înjunghiat şi pe agentul Ovidiu Măierean în coapsa stângă.

În urma scandalului, Cătălin Popa a avut nevoie de 10-12 zile de îngrijiri medicale, Ciprian Rusu de 30-35 de zile, Ovidiu Măierean de 12-14 zile, Daniel Popa 21-23 de zile, iar tânăra împuşcată de 5-6 zile.

Avocata Paula Iacob (dreapta) şi judecătoarea Camelia Acrâşmăriţei

Imagini din aceeasi galerie
  • Avocata Paula Iacob (dreapta) şi judecătoarea Camelia Acrâşmăriţei
  • Mădălina Hârtopanu
  • Ion Hârtopanu a fost adus cu cătuşe la Tribunal
  • Alexandru Acrâşmăriţei
Distribuie imaginea
citeste totul despre: