Alimentele ideale care combat epuizarea. „Este important să includem o cantitate suficientă de acizi graşi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un rol important prevenirea surmenajului îl are dieta. Alimentele bogate în crom, fier, magneziu, potasiu şi în vitaminele B, C şi E sunt recomandate, spre deosebire de consumul de cofeină şi alcool.

Joburile din zilele noastre sunt din ce în ce mai solicitante. După o perioadă îndelungată de muncă peste program şi sacrificarea timpului liber, oamenii ajung la ceea ce specialiştii denumesc sindrom burnout.

Soluţia pentru a preveni surmenajul este odiha şi alimentaţia corespunzătoare. Pentru aceasta din urmă, nutriţioniştii au recomandări utile. Astfel, pentru a combate oboseala şi pentru a avea un nivel optim de energie este important să avem mese regulate şi bogate în vitamine. 

„Este important ca în alimentaţia din fiecare zi să includem o cantitate suficientă de acizi graşi, în special omega 3, fier, vitamina D şi vitamina B12. Extrem de importantă pentru a avea un nivel optim de energie este respectarea meselor principale. Un mic dejun sănătos, care să conţină fibre alimentare şi glucide complexe, ca de exemplu, o cană de iaurt cu cereale integrale, ne poate ajuta să ne începem ziua plini de energie’’, spune nutriţionistul Adina Rusu. 

Pentru a avea energie şi a preveni surmenajul trebuie incluse alimente corecte în alimentaţia noastră. Specialiştii recomandă să se evite consumul de dulciuri, cafeină şi subliniază că un rol important îl are odihna. 

„Evitaţi să consumaţi dulciuri prea des sau în cantităţi prea mari, acestea având nu doar un indice glicemic mare, ci şi multe calorii, fiind în cele mai multe cazuri lipsite de vitamine şi minerale. De asemenea, pentru a avea un nivel optim de energie, este foate important să ne odihnim bine. Cina poate avea o influenţă foarte mare asupra duratei şi calităţii somnului pe timpul nopţii. Este recomandat să luăm ultima masă cu aproximativ trei ore înainte de culcare şi să optăm pentru alimente uşoare“, mai spune nutriţionistul Adina Rusu. 

Din alimentaţie nu trebuie să lipsească fructele, legumele şi cerealele integrale. 

Vă mai recomandăm:

Cât adevăr există în antrenamentele pentru slăbirea „localizată“

Ce alimente recomandă nutriţioniştii în post ca să îţi menţii vitalitatea organismului

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite