14 tone de agheasmă îmbuteliate în 12 butoaie uriaşe la slujba de Bobotează de la Mitropolia Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ÎPS Teofan va oficia slujba de Bobotează
ÎPS Teofan va oficia slujba de Bobotează

Reprezentanţii Mitropoliei şi Bucovinei au pregătit peste 14 tone de aghiasmă pentru credincioşii ce vor participa marţi, 6 ianuarie, la slujba de Bobotează. Peste 300 de poliţiştii sunt mobilizaţi pentru acest eveniment, anunţă IPJ Iaşi.

Clericii ieşeni au pregătit 12 butoaie de lemn a câte 1.000 de litri fiecare, dar şi 12 butoaie de plastic a câte 200 de litri. Apa a fost sfinţită în cursul zilei de luni şi urmează si fie împărţită credincioşilor care vor participa la slujba de Bobotează la Catedrala Mitropolitană. Ceremonia va fi susţinută de ÎPS Teofan, alături de diaconi ai unităţii de cult. 

Clericii estimează că la slujbă vor participa în jur de 5.000 de persoane. La rândul lor, pentru a preîntâmpina apariţia unor incidente, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au mobilizat un număr mare de agenţi în preajma lăcaşurilor de cult. 

“Activităţile de menţinere a ordinii şi liniştii publice la slujba din curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, eveniment la care sunt aşteptaţi să participe numeroşi credincioşi, vor fi desfăşurate în colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Poliţia Locală. Poliţiştii recomandă credincioşilor să păstreze bunurile de valoare, precum telefoanele mobile, dar şi portofelele şi sumele de bani în buzunarele interioare ale hainelor, mai ales atunci când se află în locurile aglomerate”, au precizat poliţiştii ieşeni. Aceştia mai sfătuiesc şoferii care se deplasează cu autoturismele până în apropierea lăcaşurilor de cult să nu lase bunuri de valoare, la vedere”, au precizat poliţiştii. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite