Spargere la Castelul Corvinilor: hoţii au furat încasările după cel mai aglomerat sfârşit de săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Castelul Corvinilor a fost jefuit: persoane necunoscute au furat circa 170.000 de lei, banii proveniţi din încasarea taxelor de intrare, din mini-vacanţa de 1 Mai.

Cel mai aglomerat sfârşit de săptămână din acest an la Castelul Corvinilor, când mii de oameni au vizitat monumentul medieval, a adus încasări record, care i-au tentat pe infractori. O spargere a avut loc la Castelul Corvinilor, în noaptea de luni spre marţi.

„Au loc cercetări într-un dosar pentru infracţiunea de furt calificat, după ce Poliţia a fost sesizată de reprezentanţii Castelului Corvinilor, cu privire la comiterea infracţiunii”, a precizat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

„Marţi, de dimineaţă, agentul de pază a observat spargerea casei de bilete şi a anunţat firma de pază şi Poliţia. În jurul orei 6:30 am fost anunţat şi eu despre spargere. Au fost furate încasările din zilele de sfârşit de săptămână şi din data de 1 mai, circa 170.000 de lei”, a declarat Cristian Roman, directorul Castelului Corvinilor.
Poliţia municipală Hunedoara, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara a început ancheta pentru infracţiunea de furt calificat. Autorii nu au fost identificaţi, iar până marţi nu s-a stabilit modul lor de operare. Procurorii au confirmat doar că a fost spart geamul casei de bilete de la intrarea în monumentul istoric, şi ulterior uşa ei a fost deschisă, iar hoţul a intrat şi a luat banii. „Sumele provenite din încasări se aflau în casa de bilete, într-un sertar. Este greu de spus dacă hoţul a rămas în castel peste program”, a precizat Cristian Roman.

image

Castelul Corvinilor se află în supravegherea unei firme de pază privată şi de asemenea, în zona casei de bilete şi la poarta de intrare sunt două camere de supraveghere. Anchetatorii le vor verifica pentru a vedea dacă sistemul de supraveghere video funcţiona la momentul incidentului. În noaptea în care ar fi avut loc spargerea, un agent de pază se afla în Castelul Corvinilor.

Castelul Corvinilor a fost construit în secolul XV, în vremea voievodului Ioan de Hunedoara şi extins în secolele următoare. În prezent, monumentul istoric este una dintre cele mai importante atracţii turistice din ţară, fiind vizitat anual de peste 300.000 de turişti. În mini-vacanţa de 1 Mai, peste 5.000 de vizitatori au ajuns la Castelul Corvinilor.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Castelul Corvinilor devine decor pentru filmul horror „The Nun”, realizat de compania americană Warner Bros

Compania Warner Bros va filma la Castelul Corvinilor secvenţe din producţia horror The Nun (Călugăriţa). În aceste zile sunt montate decorurile în grădina monumentului istoric.

VIDEO Osemintele „puiului de dac” şi ale războinicului antic îngropat cu pumnalul său au fost expuse în premieră. Ce enigme ascunde cimitirul dacic

Osemintele unui copil, descoperite de arheologi în situl unei necropole dacice din grădina Castelului Corvinilor, au fost expuse în premieră. Scheletul pruncului reprezintă una dintre atracţiile expoziţiei inaugurate la Hunedoara, alături de rămăşiţele unui războinic dac, îngropate într-o urnă funerară, alături de armura şi arma sa.

FOTO Secretele faimoaselor gravuri din istoria Castelului Corvinilor, locul de nerecunoscut în secolul al XIX-lea

Castelul Corvinilor a atras admiraţia unor artişti faimoşi ai secolelor trecute, iar gravurile realizate de aceştia, păstrate de-a lungul timpului, spun o parte din povestea fascinantă a monumentului.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite