O familie obligată să achite factura la căldură deşi s-a debranşat de la reţeaua de termoficare a reclamat furnizorul la Protecţia Consumatorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr din Brad a depus o plângere la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Hunedoara, în care acuză furnizorul de căldură SC Termica de abuzuri. Raul Matei susţine că familiile debranşate sunt obligate să plătească energia termică în apartamente, provenită din sistemul centralizat al municipiului, deşi nu beneficiază de ea.

Comisariatul judeţean pentru Protecţia Consumatorului a fost sesizat, joi, de o familie din municipiul Brad, nevoită să achite câteva zeci de lei lunar furnizorului de agent termic din municipiul Brad, deşi de mai mulţi ani a fost debranşată de la sistemul centralizat.

„Am reclamat un abuz al celor de la SC Termica SA, societate la care acţionar este Consiliul Local Brad, care ne obligă să le achităm facturi pentru furnizarea de agent termic deşi noi suntem debranşaţi. O mulţime de familii din Brad sunt în situaţia mea”, a precizat Raul Matei.

Raul Matei susţine că apartamentul în care locuieşte a fost debranşat încă din anul 2010 de la sistemul centralizat, însă abia din noiembrie 2015 cei din Consiliul Local Brad au adoptat hotărârea prin care localnicii debranşaţi trebuie să suporte cheltuieli pentru toate conductele care trec prin imobile, chiar dacă sunt izolate.
În plângerea sa, brădeanul susţine debranşarea apartamentului său aduce la rândul ei beneficii pentru ceilalţi locatari.

„Luând în considerare că apartamentul meu este încălzit printr-o centrală electrică pusă în funcţiune cu o lună înainte de a se porni sistemul centralizat, mai exact cu 1 octombrie 2015, şi acesta a generat şi genereaza în continuare caldură apartamentelor vecine, prin încălzirea pereţilor comuni, apartamente care sunt racordate parte din ele la energia termică a orasului, de asemenea prin comunicarea pereţilor mei încălziţi cu casa scării blocului, contribui în mod direct la menţinerea unei temperaturi constante, a unui ambient general plăcut, motiv pentru care solicit ca Termica SA să-mi considere întregul apartament ca fiind o parte comună“ şi să se aştepte sa-i facturez aceasta caldură reziduală”, a informat Raul Matei, în plângerea adresată CJPC, în care solicită stornarea facturii din luna noiembrie 2015, sistarea şi oprirea definitivă a facturării acestor părţi comune, impusă de administraţia locală.

Conducerea primăriei Brad susţine că administraţia locală nu are niciun amestec în această situaţie, ci Termica Brad SA doar respectă un ordin al Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice.


Vă recomandăm şi:

Asistenta criminală care şi-a ucis copilul născut în noaptea Anului Nou a fost trimisă în închisoare

Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestaţia depusă de Arabela Şaran împotriva măsurii arestării preventive pentru 30 de zile dispusă asupra ei de Tribunalul Hunedoara. Tânăra care şi-a ucis copilul născut de Anul Nou a fost trimisă astfel în arest.

Săptămână decisivă pentru traficanţii de comori antice, furate din cetăţile dacice

Curtea de Apel Alba Iulia ar putea decide la sfârşitul acestei săptămâni soarta celor zece inculpaţi în dosarul traficanţilor de comori arheologice sustrase din cetăţile dacice din Munţii Orăştiei. Procesul are termen în 15 ianuarie.

Semnal de alarmă pentru cetăţile dacice părăsite. Ministrul Culturii: "Situaţia lor este una dintre cele mai îngrijorătoare"

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a precizat că terenurile pe care se află unele dintre cetăţile dacice din Munţii Orăştiei vor fi scoase definitiv din fondul forestier, astfel încât monumentele UNESCO să poată fi administrate corespunzător. „Situaţia cetăţilor dacice este îngrijorătoare”, a afirmat ministrul într-un răspuns la apelul lansat de istoricul Ioan Piso faţă de soarta unora dintre aşezările dacice.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite