Gest emoţionant de Ziua Naţională a României: jandarmii au arborat drapelul pe cel mai înalt vârf montan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: IJJ Hunedoara.
FOTO: IJJ Hunedoara.

Jandarmii montani au arborat drapelul naţional pe unul dintre cele mai înalte vârfuri montane din ţară, Parângul Mare, de 2.519 metri, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, jandarmii montani din cadrul Postului Parâng au arborat drapelul naţional pe una dintre cele mai înalte culmi montane din ţară, vârful Parângul Mare (2519 m). În demersul lor, li s-au alăturat şi voluntar, împătimit al muntelui, din Valea Jiului.

„Este pentru a patra oară când jandarmii montani reuşesc să ducă drapelul naţional pe vârful Parângul Mare. Este o tradiţie începută în anul 2012, întreruptă doar anul trecut, când, din cauza condiţiilor meteorologice extrem de dificile, jandarmii au fost opriţi din demersul lor”, a informat Nicolae Răducu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Hunedoara.

Jandarmii montani au dorit ca prin această acţiune să transmită de deasupra norilor un mesaj de suflet militarilor români „care ţin steagul sus” în misiunile internaţionale, precum şi tuturor românilor, a completat reprezenantul IJJ Hunedoara.

Traseul a fost străbătut de trei jandarmi montani şi de însoţitorul lor pe o vreme deloc prietenoasă, cu vânt puternic, zăpadă viscolită şi temperatură cu mult sub 0° C. Efectul de frig a fost amplificat de vântul care sufla cu putere.

„În data de 30 noiembrie, în jurul orei 07.30, cei patru români au pornit din staţiunea Parâng către vârful Parângul Mare, purtând cu ei drapelul naţional. După patru ore, au atins cota 2.519 şi au fixat hampa drapelului de borna care marchează vârful montan. Traseul de întoarcere, deşi a durat mai puţin, a fost la fel de dificil”, a informat IJJ Hunedoara.

„Traseul a fost extrem de dificil, dar efortul a meritat. Sunt mândru că sunt român şi că am putut arbora drapelul naţinal deasupra norilor”, a declarat plutonierul major Valentin Szabo, şeful Postul Parâng, participant la această acţiune. Vârful Parângul Mare este cel mai înalt vârf din România, după vârfurile montane din munţii Făgăraş.


Vă recomandăm şi:

Blestemul „muntelui sfânt“ al dacilor: pădurile s-au tăiat cu lăcomie, iar defrişările se văd din satelit

Două catastrofe au lovit succesiv muntele Godeanu, la poalele căruia a fost ridicată capitala Daciei, Sarmizegetusa Regia. În urma unei catastrofe naturale şi a unui incendiu violent de pădure, au avut loc defrişări masive care au pustiit pădurea din jurul muntelui despre care se spune că ar fi fost „locul sfânt al dacilor”.

Viaţa zbuciumată a ultimilor săteni din locurile uitate de lume. Ce soartă au avut cele mai pitoreşti aşezări din munţi

Ţinutul Pădurenilor a rămas unul dintre locurile vitregite ale Transilvaniei, iar aşezările sale pitoreşti riscă să piară din cauza depopulării şi a îmbătrânirii comunităţilor.

Mesajul dur din Sarmizegetusa Regia: „Este partea mai puţin frumoasă a iernii, când natura se răzbună şi îşi face de cap”

Iarna grea a coborât peste Sarmizegetusa Regia, iar din cauza ninsorilor abundente, ultimii kilometri ai drumului spre Sarmizegetusa Regia au devenit aproape inaccesibili. Administratorul sitului UNESCO, Vladimir Brilinsky, a transmis un mesaj dur turiştilor care s-au aventurat cu maşinile pe drumul spre cetatea dacică, deşi li s-a recomandat să nu o facă.

Hunedoara

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite