Pompierii caută un copil dispărut în apele Siretului. Acesta ar fi plecat la scăldat fără acordul părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii caută copilul de mai bine de 24 de ore. Foto: Adevărul
Pompierii caută copilul de mai bine de 24 de ore. Foto: Adevărul

Clipe de coşmar într-o familie din Nămoloasa, după ce copilul lor de 13 ani a fost înghiţit de apele Siretului. În ciuda recomandărilor făcute de părinţi, adolescentul a mers la scăldat cu fratele şi cu un alt prieten. La scurt timp după ce a intrat în apă, băieţelul de 13 ani a fost luat de curenţi, iar de atunci nu a mai fost găsit. Pompierii îl caută de mai bine de 24 de ore.

Cei trei copii din Nămoloasa, de 7, 12 şi 13 ani au trecut peste cuvântul părinţilor şi au mers să se scalde în râul Siret. Pentru a nu fi văzuţi, copiii au ales un loc mai retras. Cu toate că niciunul dintre ei nu ştia să înoate, aceştia s-au aventurat în apă, iar pe copilul de 13 ani l-au luat curenţii. Timp de jumătate de oră, acesta a fost căutat cu disperare de ceilalţi doi copii. Văzând că nu îl găsesc, au plecat acasă într-un suflet pentru a-i anunţa pe părinţi de cele întâmplate. Pe drum, copiii s-au întâlnit cu şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, căruia i-au povestit acest necaz.

„Acesta a sunat la 112. De la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi” a fost trimis la Nămoloasa un echipaj de trei subofiţeri cu barca pneumatică. Aceştia au început căutarea copilului până la lăsarea serii, iar dimineaţă au fost reluate căutările pe râul Siret. Ni s-au alăturat şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă cu o barcă pescărească şi un echipaj format din trei persoane care desfăşoară căutările în aval pe râul Siret în speranţa că îl vor găsi pe copil undeva, ridicat la mal”, a declarat col. Cristinel Radu, I.S.U. Galaţi.

Salvatorii sfătuiesc gălăţenii să frecventeze numai locuri special amenajate pentru înot şi să respecte semnificaţia indicatoarelor „Scăldatul interzis" în alte zone decât cele autorizate. Aşadar, trebuie evitat scăldatul în râuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt puternici, albiile sunt pline de crengi, pietre sau plante. Nu sunt indicate nici actele de teribilism prin plonjarea în apa de pe poduri, platforme sau aventurarea în apă a persoanelor aflate în stare de ebrietate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite