Peste 1.000 de gălăţeni au fost prezenţi în prima zi a Festivalului Internaţional de Folclor “Doina Covurluiului”

Peste 1.000 de
gălăţeni au fost prezenţi în prima zi a Festivalului Internaţional de
Folclor “Doina Covurluiului”

Ansamblul ”Doina Covurluiului” a susţinut un spectacol în premieră Foto: CJ Galaţi

Aseară, la Galaţi a început Festivalul Internaţional de Folclor “Doina Covurluiului”, ediţia a XII-a.  Peste 1.000 de gălăţeni au fost prezenţi pe esplanada de la Casa de Cultură a Sindicatelor în prima seară de festival.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zece ansambluri folclorice din Franţa, Lituania, Croaţia, Slovacia, Ucraina şi România sunt prezente la ediţia din acest an. Deschiderea oficială a festivalului a fost făcută de către preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

“Va invităm, alături de familie şi prieteni, la sărbatoarea dansului popular. De 12 ani Galaţiul promoveaza tradiţiile şi diversitatea culturală. De 12 ani încercăm prin acest festival internaţional de folclor să ducem mai departe, noilor generatii, datinele româneşti şi să aducem în faţa dumneavostră tradiţiile altor popoare. Folclorul este modul nostru de a spune cine suntem si de unde venim. Aprecierea de care se bucură acest festival ne determină să continuăm, să încercăm de la un an la altul să-l dezvoltăm şi să aducem din ce în ce mai multe ansambluri folclorice pe scena de la Galaţi”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi

Primele formaţii care au urcat pe scenă au fost din Lituania şi Franţa. Prima seară de festival s-a încheiat cu un spectacol în premieră susţinut de către ansamblul ”Doina Covurluiului”.

A doua zi de festival aduce la Galaţi dansuri populare din Croaţia, din zona Bihorului, din Câmpia Bărăganului şi un spectacol al ansamblului ”Olympos”. La ediţia din acest sunt prezenţi peste 300 de artişti. Festivalul Internaţional de Folclor “Doina Covurluiului” se va încheia pe 13 august.

citeste totul despre: