Doi gălăţeni sunt acuzaţi de braconaj cinegetic şi uz de armă fără drept

Doi gălăţeni sunt acuzaţi de braconaj cinegetic şi uz de armă fără drept

Gălăţenii se vor alege cu dosare penale pentru că au vânat fără autorizaţie Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii gălăţeni au pus sub inculpare doi bărbaţi, cu vârsta de 50 şi respectiv 53 de ani, care au vânat păsări pe două fonduri de vânătoare, deşi nu aveau autorizaţie şi nici permis de vânătoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 9 august, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Galaţi au întocmit două dosare penale pentru braconaj cinegetic şi uz de armă fără drept.

Primul luat în colimator este un bărbat de 50 de ani din comuna gălăţeană Ţepu, care este bănuit că, în perioada  mai–iulie 2017, ar fi vânat păsări, fără a deţine autorizaţie şi permis de vânătoare, pe fondul de vânătoare nr.19 “Ţepu”, folosind o armă deţinută legal. ”În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic şi uz de armă, fără drept”, a declarat Andreea Rogojină, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Un bărbat de 53 de ani din localitatea gălăţeană Corod s-a ales şi el cu dosar penal pentru aceleaşi infracţiuni, fiind bănuit că, în perioada aprilie–august 2017, ar fi vânat păsări, pe fondul de vânătoare nr.16 “Matca”, folosind o armă pe care o deţinea în mod legal. Nici în acest caz bărbatul nu avea autorizaţie şi nici permis de vânătoare.

citeste totul despre: