VIDEO De ce a spus Traian Băsescu acum 10 ani că Marian Oprişan are o stare de urgenţă la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşi îl consideră peTraian Băsescu autorul moral al dosarului său, Marian Oprişan "l-a vânat" timp de zece ani pe şeful statului să-l îmbrăţişeze, pe unde a apucat
Deşi îl consideră peTraian Băsescu autorul moral al dosarului său, Marian Oprişan "l-a vânat" timp de zece ani pe şeful statului să-l îmbrăţişeze, pe unde a apucat

Acest lucru se întâmpla în iulie 2005, când judeţul Vrancea a fost confruntat de un val de inundaţii fără precedent.

Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, spune de ani de zile că dosarul său de corupţie, care se judecă în instanţă de mai bine de opt ani şi jumătate, i se datorează fostului preşedinte al României, Traian Băsescu.

În sprijinul acestei afirmaţii, baronul de Vrancea a venit la instanţa din Cluj Napoca, la termenul din 8 ianuarie 2015, cu o înregistrarea video, pe care a imprimat secvenţe din declaraţiile lui Traian Băsescu, la Focşani, în vara anului 2005, când a venit să viziteze zonele inundate din judeţ.

Era chiar momentul când baronul de Vrancea cerea insistent şefului statului să declare stare de urgenţă în România, din cauza calamităţilor naturale. Familiarizat cu astfel de termeni, Traian Băsescu i-a replicat lui Oprişan că încurcă datele problemei.

„Domnul Oprişan trebuie să ştie ce înseamnă stare de urgenţă. El confundă, pentru că cei care citesc puţin, citesc numai cifre scrise pe bani şi ca atare înţeleg mai puţine. Starea de urgenţă el o confundă cu situaţia de urgenţă. Situaţia de urgenţă o declară Guvernul, dacă este nevoie, pe spaţii restrânse. Starea de urgenţă este aceea când statul este în pericol. Cred că este stare, dar pe la PNA(n.a. actualul DNA) pentru domnul Oprişan”, a spus atunci Traian Băsescu.

Preşedintele C.J. Marian Oprişan a înţeles cuvintele  şefului statului ca pe o comandă dată procurorilor de a începe „prigoana” asupra sa.

Baronul de Vrancea a fost trimis în judecată în 5 iulie 2006, pentru abuz în serviciu, utilizarea în alte scopuri a banilor de la stat, fals şi uz de fals, cu un prejudiciu adus la buget de 1,9 milioane de dolari.

Oprişan şi alţi patru subalterni sunt acuzaţi că ar fi primit, în 2004, bani de la fostul Guvern Năstase pentru pietruirea a 41 de drumuri comunale. Contractele au ajuns pe mâna unor firme controlate de apropiaţii lui Oprişan, iar şoselele fie n-au văzut urmă de balast, fie au fost prost cârpite, aceasta fiind concluzia procurorilor.

Acum, în instanţă, şeful baronilor din România încearcă să convingă „magistraţii judecători” că acele drumuri comunale găsite în neregulă de procurori s-au aflat în acea stare tocmai din cauza calamităţilor din vara anului 2005, după ce apele au măturat tot în calea lor, în ciuda faptului că au existat localităţi în Vrancea aflate în lista cu nereguli care nu s-au confruntat cu inundaţii.

Cu alte cuvinte, Oprişan crede că dacă Traian Băsescu ar fi declarat atunci stare de urgenţă în România nu ar mai fi ajuns el însuşi să fie o "stare de urgenţă" la DNA.

Mai puteţi citi:

Dosarul lui Oprişan, amânare la nesfârşit. Expertul agreat de Ministerul Justiţiei nu şi-a făcut temele nici la termenul de joi

Următorul termen a fost stabilit pe data de 22 ianuarie, când este posibil să se ia în discuţie şi o schimbare a încadrării juridice a faptelor.

Cum fuge „hăituitul” Oprişan, de şapte ani, de justiţie, în „Dosarul Căprioara”: prefecţi amnezici, poliţişti aroganţi cu instanţa, primari audiaţi cu forţa

Marian Oprişan, liderul PSD Vrancea, a reuşit, timp de şapte ani şi jumătate, să amâne termenele de judecată în marele „Dosar Căprioara”, în care este acuzat de corupţie. Ce s-a întâmplat? Primari, care îi sunt subordonaţi în partid baronului, au refuzat audierile, unii foşti prefecţi şi-au pierdut subit memoria, iar poliţiştii i-au sfidat pe judecători.

Focşani

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite