10 lucruri pe care nu le ştiai despre nuntă. De ce mireasa poartă rochie albă şi aruncă buchetul de flori şi ce semnificaţie are luna de miere?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rochia albă de mireasă a fost purtată pentru prima dată de Regina Victoria FOTO Mircea Bezergheanu
Rochia albă de mireasă a fost purtată pentru prima dată de Regina Victoria FOTO Mircea Bezergheanu

Unele obiceiuri practicate la nuntă sunt vechi de mii de ani, iar altele şi-au făcut apariţia pe parcurs. În cea mai frumoasă zi a vieţii noastre păstrăm cu sfinţenie obiceiuri egiptene, romane şi din epoca victoriană.

Site-ul Descoperă.ro ne dezvăluite ce înseamnă fiecare obicei al nunţii: ce reprezintă verighetele, de ce mireasa aruncă buchetul de flori, când a apărut rochia albă de mireasă.

1. Tradiţia schimbului verighetelor este un vechi obicei egiptean. Ei credeau că există în corp o venă care merge de la al patrulea deget al mâinii stângi până la inimă. Aşa a ajuns ca dragostea să fie exprimată prin inelul plasat pe degetul alesului sau alesei inimii.

2. Inelele de logodnă au apărut în Evul Mediu. Papa Inocenţiu al III-lea a spus că trebuie să existe o perioadă mai lungă de aşteptare între momentul cererii şi cel al nunţii.

3. Primul inel de logodnă cu diamant a fost primit de Maria de Burgundia, în anul 1477, când Maximilian al Austriei a cerut-o în căsătorie.

4. Rochia albă de mireasă a fost purtată prima dată de Regina Victoria în ziua nunţii sale cu prinţul Albert de Saxa-Coburg.

5. Miresele din Antichitate purtau cu ele buchete cu ierburi aromate, nu cu flori. Ele prindeau în buchet rozmarin, mărar şi usturoi, entru a îndepărta spiritele rele. Tradiţia s-a schimbat atunci când regina Victoria a avut la nunta sa ghiocei şi gălbenele.

6. Obiceiul aruncării buchetului miresei a început din disperarea de a rămâne cu rochia întreagă. Se obişnuia ca nuntaşii să rupă o bucăţică din rochie şi să o ducă acasă pentru a avea noroc. Tinerele fete au început să arunce buchetul de flori pentru a scăpa cu rochia întreagă.

7. Domnişoarele de onoare obişnuiau să se îmbrace la fel ca mireasa pentru a induce în eroae spiritele rele. De abia în epoca victoriană domnişoarele de onoare au început să îmbrace rochii de altă culoare şi cu multe volănaşe.

8. Tradiţia lunii de miere provine din Scandinavia, unde mirii obişnuiau să bea, timp de o lună după nuntă,  cupă cu vin din miere în fiecare zi.

9. Mireasa stă în stânga mirelui în faţa altarului. În trecut, bărbatul avea nevoie ca mâna dreaptă să fie liberă pentru a se putea bate cu pretendenţii alese sale.

10. În perioada Imperiului Roman, tortul mirilor era o pâine. Mirele rupea pâinea deasupra capului miresei, acest lucru simbolizând fertilitatea.

Vă mai recomandăm:

Ruperea colacului miresei simbolizează actul sexual din noaptea nunţii. Ce păţea mireasa care nu era virgină

10 lucruri pe care trebuie să le ştii despre Taina Cununiei

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite