FOTO Singura bază din România care oferă acces gratuit la toate tipurile de sporturi. A costat 20 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baza sportivă oferă, de astăzi, posibilitatea clujenilor de a utiliza gratuit terenuri de tenis, mini-fotbal, baschet, badminton, popice , tenis de masă şi altele. Au fost amenajate şi o sală multifuncţională, zonă fitness în aer liber, zonă parkour, spaţii de joacă pentru copii, un parc de aventură şi un amfiteatru în aer liber. Baza are 10 hectare şi a costat 20 de milioane de lei.

Cea mai modernă bază sportivă şi de agrement din istoria Clujului a fost deschisă, vineri, în cartierul clujean Gheorgheni. Complexul multisportiv este o investiţie din fonduri publice, realizată de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, care a pus la bătaie terenul de circa 10 hectare şi proiectul tehnic, în parteneriat cu Compania Naţională de Investiţii (CNI) - care a investit 20 de milioane de lei (fără TVA) pentru construirea bazei. Intrarea şi utilizarea terenurilor de sport, interioare sau exterioare, vor fi gratuite, însă pentru unele dintre acestea este nevoie de o rezervare prealabilă. Baza sportivă Gheorgheni este singura din România care oferă acces public gratuit tuturor beneficiarilor, pentru toate terenurile de sport, indiferent de disciplina sportivă.

Dotările sportive ale bazei 

Astfel, baza sportivă se întinde pe o suprafaţă de de circa 10 hectare şi cuprinde:

1.     terenuri în aer liber

•     Mini fotbal – 3 terenuri sintetice de mini fotbal, cu nocturnă şi acces prin rezervare prealabilă;

•     Tenis – 3 terenuri sintetice de tenis, cu nocturnă şi acces prin rezervare prealabilă;

•     Baschet – 2 terenuri sintetice de baschet, cu nocturnă şi acces prin rezervare prealabilă;

•     Tenis cu peretele – 1 teren sintetic, fără nocturnă, cu acces prin rezervare prealabilă;

•     Badminton – 2 terenuri sintetice, cu acces liber, fără rezervare;

•     Beach Volei – 2 terenuri cu nisip; acces liber, fără rezervare.

2.     Zone interioare

•     Popice – 8 piste de popice; atenţie, nu este vorba de bowling de agrement, ci varianta sportivă de joc cu 9 popice, cu reguli specifice; acces prin rezervare prealabilă;

•     Tenis de masă – 8 mese de tenis de masă; acces liber, fără rezervare;

•     Sală multifuncţională de 265mp, cu scaune disponibile, pretabilă pentru conferinţe, serbări, evenimente ale ONG-urilor etc.

3.     Zone exterioare

•     Zonă seniori – aparate şi echipamente pentru exerciţii fizice dedicate seniorilor;

•     Zonă fitness în aer liber – aparate şi echipamente pentru exerciţii fizice;

•     Zonă bouldering – aparate şi echipamente pentru amatorii de căţărări;

•     Zonă parkour – aparate şi echipamente pentru parkour;

•     Spaţii de joacă pentru copii – Diferite jocuri şi trasee pentru copii de toate vârstele;

•     Amfiteatru în aer liber – 428 locuri;

•     Pistă de alergare – 400m;

•     Pistă biciclete/role agrement – 700m;

•     Pistă role viteză – 400m;

•     Teren paintball cu obstacole – restricţionat în sezonul rece;

•     Parc Aventură – trasee prin copaci, pe frânghii şi alte instalaţii; restricţionat în sezonul rece;

•     Alei de promenadă;

•     4 căsuţe destinate alimentaţiei publice pentru petrecere de timp liber la picnic

•     Spaţii verzi generoase;

•     Parcare cu plată pentru vizitatori – 96 locuri – Regimul parcărilor va fi cel din oraş, de 2lei/h, începând din ianuarie 2017.

Cum se închiriază terenurile. Este gratuit

Primăria a făcut public un ghid de închiriere a terenurilor disponobille. Astfel, se urmează următoarele etape:

1.     Accesez www.complexsportivgheorgheni.ro

2.     Apăs unul din butoanele „Rezervări” sau „Rezervă Acum” prezente pe pagină

3.     Voi fi redirecţionat pe platforma de rezervări dedicată Bazei Sportive Gheorgheni

4.     Am de ales sportul la care doresc să fac rezervarea (spre exemplu aleg Tenis)

5.     Mi se deschide pagina aferentă terenurilor de Tenis unde sunt informat că există 3 terenuri de tenis în cadrul Bazei

6.     Apăs butonul „Rezervă Teren”

7.     Automat mi se va cere să mă autentific în cont. Dacă nu am cont, va trebui să creez unul nou, dacă am deja unul, va trebui să introduc datele acestuia (e-mail şi parola)

a.     Creare cont nou – Introduc Nume, Prenume, E-mail şi număr telefon şi apăs creează cont. Pentru a valida contul creat va trebui să urmez indicaţiile primite în e-mail şi SMS. Procesul durează mai puţin de 2 minute.

b.     Cont existent – introduc e-mail şi parola şi accesez imediat pagina

8.     Pagina Rezervă acum mă lasă să aleg terenul de Tenis (Tenis 1, Tenis 2 sau Tenis 3) pe care doresc să fac rezervarea sau îmi dă opţiunea „Orice teren”

9.     Odată ales terenul, voi putea alege data şi apoi ora la care doresc să joc. Orele deja rezervate apar pe ecran ca indisponibile. După selectarea terenului, datei şi orei, apăs „Pasul următor”

10.     Voi ajunge la o pagină care îmi confirmă faptul că sunt pe punctul de a face o rezervare la Tenis de la o anumită oră, într-o anume zi. Am şi opţiunea de a înregistra rezervarea pentru altcineva. Dacă datele afişate sunt cele dorite, apăs „Rezervă Teren”.

11.     Mi se deshide o pagină de succes în care sunt informat că programarea la Baza Sportivă Gheorgheni a fost înregistrată, în ziua X, ora Y, terenul Z.

12.     În scurt timp se primeşte un e-mail şi SMS de confirmare.

Utilizarea efectivă a terenului rezervat

1.     La data şi ora rezervată  (+/-15min) mă prezint la Baza Sportivă Gheorgheni, la biroul de recepţie din Clădirea Multifuncţională.

2.    Dacă sunt un utilizator nou, voi avea două opţiuni de confirmare a prezenţei (check-in):

a.     Dacă deţin un card ClujBike, îl pot prezenta pentru înregistrare; cu ajutorul acestui card voi putea accesa de acum încolo terenurile de la Baza Sportivă Gheorgheni;

b.     Dacă nu deţin un card ClujBike, mi se va emite un card de acces valabil la Baza Sportivă Gheorgheni, după prezentarea unei Cărţi de Identitate valabile; de acum încolo voi folosi acest card pentru a accesa terenurile;

3.     Dacă sunt un utilizator vechi, care deja şi-a înregistrat cardul, îl voi scana la recepţie, confirmând astfel faptul că am onorat rezervarea şi sunt pregătit să folosesc terenul;

4.     Echiparea/dezechiparea o pot face în vestiar, după care voi primi cheia terenului şi voi fi direcţionat către acesta;

5.     După ce timpul de folosire a expirat, voi reveni la biroul de recepţie pentru a returna cheia terenului.

Ce se întâmplă dacă nu am acces la internet şi doresc să fac o rezervare?

1.     Pot contacta telefonic Baza Sportivă, iar personalul mă va ajuta să fac rezervarea. Numarul de telefon al bazei sportive este 0729 039 322 .

2.     Mă pot prezenta personal la biroul recepţie din Clădirea Multifuncţională a Bazei Sportive, unde vor fi disponibile calculatoare cu acces la internet.

Ce se întâmplă dacă nu mai pot ajunge la rezervarea făcută?

Pot anunţa anularea rezervării telefonic sau personal, la sediul Bazei Sportive, cu cel puţin 3 ore înaintea orei stabilite. Astfel putem vacanta terenul, dând şansa altor persoane să îl folosească.Site-ul web şi platforma online de rezervări a fost dezvoltată cu sprijinul Clusterului ARIES Transilvania.

Constructori abonaţi la proiecte publice

Firma care a realizat obiectivul, Sc Nord Conforest SA, face parte din grupul ACI (Antrepriza de Construcţii şi Instalaţii) controlat de oamenii de faceri clujeni Dorin şi Ioan Aşchilean şi Gicu Gânscă, care au realizat mai multe lucrări din bani publicu precum Cluj Arena, parcul industrial Tetarom 4, noul sediul al Consiliului Judeţean Cluj, Biblioteca Judeţean Octavian Goga etc. Firma care a proiectat baza este SC Civitas Proiectare SRL.

Primăria a beneficiat de parteneriatul cu Clusterul ARIES Transilvania în crearea şi punerea la dispoziţia utilizatorilor a platformei electronice, de către Evozon - care asigură gestiunea de date a beneficiarilor bazei sportive, precum şi rezervările on-line ale terenurilor, precum şi a site-ului, de către Barandi Solutions.

Inaugurare cu meci de popice 

 Inaugurarea bazei s-a făcut în prezenţa vicepremierului Vasile Dîncu, a primarului Emil Boc, a directorului de Implementare Programe Complexe al Companiei Naţionale de Investiţii, Adrian Cefalan şi a autorităţilor locale a fost deschisă pentru public. Emil Boc nu a rezistat şi a jucat popice şi ping-pong cu vicepremierul Vasile Dâncu. 

„Am decis să ne asumăm administrarea bazei sportive în aşa fel încât să putem permite accesul gratuit tuturor clujenilor interesaţi, pentru că ne dorim să transformăm acest spaţiu într-un loc în care să se dezvolte sportul de masă, unde orice tânăr să îşi poată dezvolta aptitudinile înnăscute pentru a deveni un mare sportiv, dar, de asemenea, şi clujenii mai în vârstă să aibă acces la sport şi mişcare pentru sănătate. Pentru a putea rezerva un teren sau un spaţiu pentru oricare dintre sporturile oferite aici, tot ce trebuie să facă cei interesaţi este să îşi creeze un cont de utilizator, fie direct pe internet, pe adresa bazei sportive, fie telefonic, fie venind direct la baza din Gheorgheni. Mai mult, pentru cei care deţin deja un card de accesare a serviciului de Bike sharing, Cluj Bike, acel card este deja suficient pentru a deveni membru al bazei Sportive” a explicat primarul Emil Boc, precizând că toate detaliile pot fi consultate pe site-ul oficial al bazei sportive, http://complexsportivgheorgheni.ro/.

„Mă bucur că acest proiect finanţat din fonduri de la Guvern a fost realizat atât de bine de către autorităţile locale. Această bază sportivă este, din informaţiile mele, cea mai complexă şi extinsă investiţie publică din ţară, iar faptul că se găseşte la Cluj-Napoca oferă oraşului pontenţialul de a se dezvolta şi în alte sporturi decât cele în care deja Clujul face performanţă, oferind acestui oraş şi statutul de capitală a sporturilor” a declarat vicepremierul Vasile Dîncu cu ocazia deschiderii bazei sportive.

Citeşte şi 

Mii de clujeni au admirat parada militară de Ziua Naţională

Târg de Cărciun, teatru şi o expoziţie pentru copii la Cluj

Cluj-Napoca

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite