„Plăteşti cu sânge“, campania prin care sângele tău salvează vieţi, dar îţi aduce şi bilete gratuite la cel mai aşteptat festival al anului

„Plăteşti cu sânge“, campania prin care sângele tău salvează vieţi, dar îţi aduce şi bilete gratuite la cel mai aşteptat festival al anului

Dracula primind sânge FOTO: The Guardian

Cei ce au donat sânge pe 20 iulie şi cei care vor dona pe 21 iulie, la centrele de transfuzie sanguină din Bucureşti şi Cluj primesc, pe loc, bilete, fără să mai plătească, la Untold, cel mai aşteptat festival al anului din România. Untold este, totodată, evenimentul principal al proiectului Cluj-Capitală Europeană a Tineretului.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Pay with blood este o iniţiativă inedită şi curajoasă, care atrage atenţia asupra nevoii reale de sânge în România. Am vrut să să contribuim activ la creşterea numărului de donatori şi, în acelaşi timp, să oferim fanilor o metodă unică de a-şi plăti biletul la festival”, spune Adrian Chereji, Director de Marketing şi Comunicare UNTOLD Festival, potrivit unui comunicat.

Oamenii care au donat între 17 şi 19 iulie la caravana mobilă de transfuzie din Parcul Herăstrău Bucureşti, cei care au donat azi şi vor dona mâine, 21 iulie, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Cluj-Napoca, primesc pe loc bilete la UNTOLD Festival. Organizatorii mai anunţă că oferă reduceri la abonamentele festivalului donatorilor care merg în centrele regionale şi judeţene de transfuzii din toată ţara şi completează formularul de donator de pe www.untoldfestival.com.

Prin această campanie, organizatorii festivalului se aşteaptă la peste 500 de persoane care să doneze sânge şi subliniază - fapt amintit şi într-un articol de către jurnaliştii de la The Guardian - că doar 1,7% dintre români donează sânge într-un an. Acest fapt plasează România printre ultimele trei ţări din Europa după numărul de donatori, potrivit datelor Institutului Naţional de Transfuzie Sanguină. 

“Pay with blood” este o campanie gândită şi  pusă în practică de UNTOLD Festival în parteneriat cu Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină şi cu sprijinul McCann Bucureşti. 

UNTOLD va avea loc în perioada 30 iulie-2 august, la Cluj-Napoca, şi va aduce pentru prima dată în România, pe aceeasi scenă, patru dintre cei mai apreciaţi artişti electro-dance-music din întreaga lume: Avicii, Armin van Buuren, David Guetta şi Dimitri Vegas&Like Mike.

Mai puteţi citi:

Surprizele festivalului Jazz in the Park 2015: Bookfest Estival la Cluj, expoziţii de artă şi multe, multe concerte

Cel mai aşteptat festival din România anului 2015 îi aduce la Cluj pe Armin van Buuren şi pe Dimitri Vegas&Like Mike

Festival de 4,5 milioane de euro la Cluj. Vin 150 de artişti printre care Avicii, David Guetta şi ATB

citeste totul despre: