Cum vrea Primăria să îi convingă pe braşoveni să recicleze. Camere video la platformele de gunoi şi pubele separate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Braşov ar putea apărea pubele de gunoi îngropate. FOTOnewsbv.ro
La Braşov ar putea apărea pubele de gunoi îngropate. FOTOnewsbv.ro

Primăria vrea să monteze pubele îngropate sau supraterane cu sisteme speciale şi să restricţioneze accesul oamenilor pe platformele dintre blocuri. Este în plan şi montarea de sisteme video de supraveghere.

Pubelele vor fi seperat pentru hârtie, plastic, sticlă sau gunoi menajer. Pentru a se asigura că nimeni nu aruncă gunoiul aiurea sau că oamenii nu aruncă materiale de construcţii, Primăria vrea să monteze sisteme video legate la dispeceratul Poliţiei Locale. În plus pubelele vor avea un sistem special şi vor avertiza prin SMS operatorul se salubritate atunci când sunt pline. În Braşov sunt 403 de platforme de gunoi.

„ Practic, oamenii nu vor avea acces la pubelă. Sunt luate în calcul platforme subterane cu două variante, respectiv un sistem îngropat simplu sau unul care să permită şi compactarea deşeurilor. De asemenea, există posibilitatea amenajării unor platforme supraterane, care, la fel, pot fi simple sau cu dispozitive de compactare. Totodată, în ambele situaţii va fi implementat sistemul de avertizare prin SMS, atunci când o pubelă este plină. Încercăm în acelaşi timp să găsim şi o soluţie de alimentare cu energie electrică pentru a putea monta camere video în zona boxelor de gunoi, camerele care să aibă legătură cu dispeceratul Poliţiei Locale, dar şi sisteme de avertizare, care să semnaleze în momentul în care una dintre pubele este plină cu deşeuri, astfel ca să se intervină prompt pentru golire“, a declarat viceprimarul  Barabas Laszlo, citat de bzb.ro.

Primăria va fi cea care va face investiţia în noile pubele. Odată de noul sistem va fi implementat, firma care se va ocupa de colectarea deşeurilor va trebuie să pună la dispoziţia oamenilor saci de gunoi, de culori diferite, în funcţie de tipul de deşeuri. Primăria va încheia un contract pe 5 ani cu un operator de salubritate, nu doi cum sunt acum. Firma care se va ocupa de salubrizare va încasa 11,87 lei de la fiecare persoană şi va plăti primăriei o redevenţă de minim 20.000 de lei pe lună.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite