Taximetrist strâns de gât şi jefuit de doi clienţi. Poliţiştii i-au identificat pe tâlhari pe reţelele de socializare

Taximetrist strâns de gât şi jefuit de doi clienţi.
Poliţiştii i-au identificat pe tâlhari pe reţelele de socializare

Taximetristul a scăpat doar cu o sperietură după ce a fost jefuit Foto: arhivă Adevărul

Doi tineri de 19 ani,originari din judeţul Brăila, s-au îmbătat şi au chemat un taxi, însă nu cu intenţia de a se deplasa undeva anume, ci pentru a-l jefui. Taximetristul a fost agresat fizic şi ameninţat, însă tâlharii au fost nevoiţi să se mulţumească doar cu o sumă modică pe care acesta o avea asupra lui.

Ştiri pe aceeaşi temă

În noaptea de 9 spre 10 martie 2017, Cătălin A. (26 de ani), taximetrist la o firmă brăileană, a preluat o comandă prin dispecerat pentru a transporta doi clienţi din localitatea Chiscani. Când a ajuns în zonă, el a observat doi bărbaţi, dintre care unul de etnie romă, care s-au urcat în taxi şi i-au cerut să se deplaseze în zona unei ferme din localitate pentru a lua şi o a treia persoană.

Imediat după ce a oprit maşina, unul dintre tineri l-a strâns de gât cu braţul şi i-a cerut banii pe care îi avea asupra sa. Când taximetristul i-a spus că nu a avut încasări, unul dintre agresori i-a luat telefonul mobil şi i-a cerut complicelui său să scoată un cuţit.

Speriat că va fi omorât, tânărul le-a dat toţi banii pe care îi avea la el, fiind vorba de doar 60 de lei. După comiterea faptei, tâlharii au coborât din maşină şi au luat-o la fugă spre marginea satului. Taximetristul a depus plângere penală la Poliţie, iar zilele trecute oamenii legii i-au identificat şi reţinut pe agresori.

Aceştia sunt Marian Dima, din comuna Chiscani, şi Marian Jantea, din satul Silistraru, comuna Traian, judeţul Brăila. Unul dintre ei, Marian Dima, a făcut greşeala să posteze numărul de telefon de pe care sunase la dispeceratul de taxi pe Facebook, astfel că anchetatorilor nu le-a luat mult să îl identifice.

Ulterior, taximetristul jefuit i-a recunoscut pe agresori din fotografiile cu suspecţi prezentate de poliţişti. Pe 11 mai, Tribunalul Brăila a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru tâlhărie calificată. 

citeste totul despre: