Adolescenta de 14 ani din Bistriţa-Năsăud violată timp de 6 ani de tată. Casa insalubră unde a fost abuzată fără oprire

Adolescenta de 14 ani din Bistriţa-Năsăud violată timp de 6 ani de tată. Casa insalubră unde a fost abuzată fără oprire

Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului i-au luat luni pe cei patru copii din casa insalubră

Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copiilor au luat-o în grija statului pe adolescenta de 14 ani care a fost violată de către tatăl ei timp de 5 ani. Copila, alături de fraţii săi de 10, 8 şi 5 ani, vor locui într-un centru al instituţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bărbat de 40 de ani din comuna Dumitra (Bistriţa-Năsăud) a fost arestat vineri, 14 iulie, pentru 30 de zile sub acuzaţia de viol. Acesta şi-a agresat sexual fiica adolescentă. Copila de 14 ani şi-a anunţat mama printr-un SMS despre cele întâmplate. Femeia şi-a luat fata şi a mers la poliţie.
 
Bărbatul a recunoscut încă de la început că îşi agresa sexual fata de 14 ani, însă spune că nu era viol, ci „se urca deasupra, iar ea stătea”, după cum a spus chiar el anchetatorilor. 
 
Adolescenta era abuzată frecvent de către părinte, încă de când avea 9 ani. Se pare că mama sa ştia totuşi ce se întâmplă în propria casă, printre cei care ar fi avertizat-o numărându-se ceilalţi fraţi mai mici ai fetei. Pentru a o determina să păstreze secretul, bărbatul a ameninţat-o pe fată cu bătaia.
 
Atât mama fetei, cât şi bărbatul ar avea grave probleme cu băutura. Salariul femeii şi alocaţiile copiilor erau cheltuiţi, după spusele vecinilor, lună de lună pe băutură.
 
Locuinţa în care stau cei doi alături de cei patru copii de 14, 10, 8 şi 5 ani este închiriată, iar reprezentaţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului susţin că nu îndeplineşte condiţiile necesare pentru ca aceşti copii să ducă o viaţă normală.
 

Primarul vrea ca mama să rămână în permanenţă fără copii

Luni, reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului s-au deplasat în comuna Dumitra şi i-au luat pe cei 4 copii din acea casă. Aceştia vor locui într-unul dintre centrele instituţiei, până când mama va reuşi să găsească un loc cu toate condiţiile pentru copiii săi. 
 
„S-a dispus măsura de plasament în regim de urgenţă pentru copiii în cauză, pentru minora în cauză şi pentru fraţii ei, temporar, până când mama va găsit o chirie cu condiţii mai bune. S-a ajuns la această măsură din cauza faptului că fata cea mare a fost abuzată de tată, conform cercetărilor de până acum. Ancheta este încă în derulare. În urma discuţiilor avute cu mama se pare că lucrurile se petrec de ceva timp încoace, dar mama declară că a aflat săptămâna trecută, iar în urma veştii pe care i-a dat-o fata s-a prezentat la Poliţie” , a declarat Teodor Sângeorzan, din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului. 
 
Primarul comunei Dumitra, Gheorghe Bălăjan spune că aceşti copii au fost luaţi de mai multe ori din familie, însă mama îi recupera de fiecare dată. Aceasta prefera să îi ţină alături de ea pentru a le putea încasa alocaţiile. 
 
„Mama nu îndeplineşte condiţiile de a mai avea grijă de copii vreodată. Se poate verifica asa. Ia alocaţia copiilor şi o bea. Solicit prin lege să fie decăzută din drepturi. Tatăl e un iresponsabil, a avut cel puţin 20-30 de furturi la activ, iar pentru unele a fost şi închis. Eu bănuiesc că şi mama ei a ştiut, pentru că se întâmplă de mulţi ani şi ceva discuţii au mai fost”, a spus primarul Gheorghe Bălăjan. 
 

Vă mai recomandăm:

 
citeste totul despre: