Trofeul concursului „Istoria fără manual“ a fost câştigat de Liceul Teoretic „Ion Neculce" din Târgu Frumos

Trofeul concursului „Istoria fără manual“ a fost câştigat de Liceul Teoretic „Ion Neculce

Concursul „Istoria fără manual“, ediţia 2017, a avut loc la Cetatea Neamţului

Sâmbătă 13 mai, la Cetatea Neamţului s-a desfăşurat cea de a V-a ediţie a proiectului “Istoria fără manual”. Proiectul, sprijinit de dascăli şi istorici, absolvenţi ai Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava, este unul de referinţă pentru pasionaţii de istorie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul „Istoria fără manual” este  un concurs între echipaje structurat pe trei probe care  îşi modifică structura de la ediţie la ediţie, astfel încât elevii să se confrunte cu situaţii noi care să le strârnească interesul şi curiozitatea pentru istorie.

Fiecare probă este moderată de către un profesor, iar juriul,  ales în prealabil din cadrul colaboratorilor, are rolul de a monitoriza cu obiectivitate buna desfăşurare a activităţilor şi punctele acumulate. 

„De data aceasta, prima probă a constat în întrebări generale din istoria românilor cu patru variante de răspuns. 

La această a V-a ediţie a existat şi o probă inedită dar şi o probă special, practică. Astfel, la  proba a II-a care a fost denumită “Micii cercetaşi”, elevii au trebuit să caute pergamentele ascunse în interiorul cetăţii, notate diferenţiat. 

Proba a III-a a constat în realizarea de mulaje din argilă după o temă dată, care a fost ulterior jurizată. Invitatul special al acestei ediţii,  a fost domnul  Gorea Iulian, muzeograf în cadrul Complexului Muzeal Judeţean Neamţ,  care a vrut să ne şi adreseze un mesaj: “Am răspuns fără ezitare la invitaţia de a participa în calitate de ceramist şi restaurator în cadrul Complexul Muzeal Judeţean Neamţ, la această minunată competiţie de dăruire pentru elevi şi trecut din partea dascălilor, seriozitate şi interes din partea tinerilor elevi“, ne-a precizat Mihaela Băbuşanu, expert în patrimoniu, colaborator în proiect. 

Caştigătoarea  acestei ediţii a concursului „Istoria fără manual“ este echipa Liceului Teoretic "Ion Neculce" din Târgu Frumos, din judeţul Iaşi, coordonaţi de profesorul dr. Sergiu-Constantin Enea.

Pe locul al II-lea s-a situat echipajul Liceului Tehnologic "Ion Nistor" din Vicovul de Sus, judeţul Suceava, coordonaţi de profesorul Florin Gheorghiţă şi pe locul III cel al şcolii Gimnaziale "Sfântul Andrei" din Tăcuta, din judeţul Vaslui, coordonaţi de profesorii Lucian Iftene şi Constantin Crăescu.

Ceilalţi participanţi, în ordinea punctajelor acumulate, sunt: Şcoala Gimnazială Preuteşti, Suceava, Colegiul Naţional "Eudoxiu Hurmuzachi" din Rădăuţi, Suceava, Şcoala Gimnazială "Al.I.Cuza" din Dorohoi, Botoşani,Şcoala Gimnazială nr 1 Răuceşti judeţul Neamţ, Liceul Teoretic "Anastasie Başotă" din Pomârla, Botoşani, Colegiul "Grigore Antipa" din Bacău, coordonaţi de profesorul Florentin Botezatu, şi  Şcoala Gimnazială din Cordun, din judeţul Neamţ.

Juriul acestei ediţii a fost alcătuit din muzeologul Mihaela Băbuşanu, dr. Vasile Diaconu şi profesorii Gigel Bârliba, Emanuel Balan, Loredana Puiu şi Ioan Arsintescu. Proiectul a fost coordonat de profesorii Sergiu-Constantin ENEA, Florentin BOTEZATU, Traian ANTON, Lucian-Ovidiu IFTENE, Petrea PAVEL, Neculai ŞCHIOPOAIA, Ciprian BĂETU, Dragoş BALASAN, Adrian Puiu, Tiberiu Cristian Gavril, Florin Gheorghiţă, Constantin Crăescu
Şi Mihaela BĂBUŞANU
   

Concursul „Istoria fără manual“, ediția 2017, a avut loc la Cetatea Neamțului 

Imagini din aceeasi galerie
  • Concursul „Istoria fără manual“, ediția 2017, a avut loc la Cetatea Neamțului 
  • Concursul „Istoria fără manual“, ediția 2017, a avut loc la Cetatea Neamțului  
  • Concursul „Istoria fără manual“, ediția 2017, a avut loc la Cetatea Neamțului  
  • Concursul „Istoria fără manual“, ediția 2017, a avut loc la Cetatea Neamțului 
  • Concursul „Istoria fără manual“, ediția 2017, a avut loc la Cetatea Neamțului  
  • Concursul „Istoria fără manual“, ediția 2017, a avut loc la Cetatea Neamțului  
Distribuie imaginea
citeste totul despre: