Municipiul Moineşti a fost atestat ca staţiune turistică de interes local prin Hotărâre de Guvern. Oraşul va avea şansa unor finanţări nerambursabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Municipiul Moineşti, la începutul secolului 20
Municipiul Moineşti, la începutul secolului 20

Municipiul Moineşti, zona Băi, are şansa unor noi finanţări nerambursabile şi a unei mai bune promovări naţionale, după decizia Guvernului Grindeanu de a include localitatea în lista staţiunilor atestate de interes local.

În şedinţa de Guvern din 16 februarie au fost atestate ca staţiuni turistice de interes naţional localităţile Borsec (judeţul Harghita) şi Suceviţa (judeţul Suceava).
„De asemenea, un număr de 10 localităţi sau zone componente ale unor localităţi au primit atestare ca staţiuni turistice de interes local: Baia de Fier - judeţul Gorj, Boghiş - judeţul Sălaj, Colibiţa - judeţul Bistriţa-Năsăud, Moisei - judeţul Maramureş, Negreşti Oaş – judeţul Satu Mare, Pojorâta – judeţul Suceava, Sângeorgiu de Mureş – judeţul Mureş, zona Băile Banffy – municipiul Topliţa, judeţul Harghita, zona Băile Ocna Dej – municipiul Dej, judeţul Cluj, zona Moineşti-Băi – municipiul Moineşti, judeţul Bacău. Prin promovarea ca staţiuni turistice de interes naţional sau local, aceste localităţi vor avea şanse mari în atragerea de finanţări nerambursabile, în condiţiile în care unele programe de finanţare impun existenţa atestării ca staţiune turistică. După completările făcute astăzi, în total sunt atestate ca staţiuni turistice de interes naţional 43 de localităţi, iar 57 de localităţi au primit atestatul de staţiuni turistice de interes local“ se arată în comunicatul Guvernului.


Moineştiul este atestat de mai bine de şase secole. Este amintit ca sat în timpul domniei lui Ştefan cel Mare, în 1467, cînd o parte din oastea lui Matei Corvin, s-a retras spre Transilvania, prin Moineşti. „În anul 1921 Moineştiul devine comună urbană şi odată cu aceasta creşte funcţia lui administrativă. Acum Moineştiul era reşedinţa comunei urbane şi în acelaşi timp reşedinţa plasei Tazlău. Din comuna urbană Moineşti făceau parte localităţile Dealu Mare, Lunca, Moineşti, Pârâu. În anul 2001 oraşul Moineşti a fost declarat municipiu. Acestă hotărâre a fost luată de Parlamentul României care a adoptat Legea privind declararea ca municipiu a oraşului Moineşti, judeţul Bacău“, se arată în descrierea oraşului de pe site-ul Primărei Moineşti.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite