Ambasadorul SUA vine la Oituz împreună cu moştenitorii Casei Regale a României. Coroane de flori pentru eroii căzuţi acum 100 de ani, în Primul Război Mondial

Ambasadorul SUA vine la Oituz împreună cu moştenitorii Casei Regale a României. Coroane de flori pentru eroii căzuţi acum 100 de ani, în Primul Război Mondial

Ambasadorul SUA vine la Oituz să onoreze memoria eroilor români căzuţi în Primul Război Mondial

Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu şi ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm vor participa la o amplă ceremonie de depunere de coroane şi jerbe de flori, într-unul din cele mai fierbinţi puncte ale frontului din Primul Război Mondial. Evenimentul va avea loc marţi, 11 iulie, de la ora 16.50, la Cimitirul Eroilor din comuna Oituz.

Ştiri pe aceeaşi temă

Baza Aeriană 95 Bacău anunţă că la manifestările dedicate eroilor Primului Război Mondial, care şi-au jertfit viaţa pentru ţară acum 100 de ani, va lua parte şi Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm. Anterior, Casa Regală a României şi-a anunţat traseul pe linia frontului, de la Focşani, la Oneşti şi Oituz, cu Trenul Regal.

„Marţi, 11 iulie, ora 16.50, la Cimitirul Eroilor din comuna Oituz, Garnizoana Bacău, în   colaborare   cu   Primăria   Oituz, Consiliul   Judeţean   Bacău   şi   Instituţia Prefectului, organizează un  ceremonial militar şi religios pentru comemorarea eroilor căzuţi în timpul Primului Război Mondial. 

La activitate vor participa şi vor depune coroane şi jerbe de flori Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu şi ambasadorul Statelor Unite ale Americii“, se arată într-un scurt  comunicat semnat de locotenentul Adrian Cocea, purtătorul de cuvânt al Bazei Aeriene 95 de la Bacău.


Într-un comunicat oficial, Familia Regală îşi face cunoscut programul vizitei în judeţul Bacău şi îi invită pe toţi locuitorii din oraşele şi comunele prin care vor trece să ia parte la aceste evenimente care onorează memoria eroilor din Primul Război Mondial.

Călătoria Trenului Regal va porni din Gara Focşani, la ora 10.45. Accesul publicului şi al presei este liber.
Programul Trenului Regal:
Prima oprire va avea loc în Gara din Mărăşeşti, la ora 11.25. Accesul publicului şi al presei este liber.

Familia Regală va lua parte, apoi, la Mausoleul din Mărăşeşti, la o ceremonie de depunere de flori, începând cu ora 11.45.

Familia Regală va depune flori, în cadrul unei ceremonii, la Mausoleul de la Mărăşti, la ora 13.10.

A doua oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara din Adjud, la ora 15.30. Trenul Regal va opri în gară pentru 10 minute. Accesul publicului şi al presei este liber.

A treia oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara din Oneşti, la ora 16.20. Accesul publicului şi al presei este liber.

„În finalul zilei, Familia Regală se va afla la Cimitirul Eroilor din Oituz, la ora 16.50, pentru a depune flori, într-o ceremonie solemnă, în memoria oştaşilor români căzuţi pe câmpul de luptă.

Toţi cei care vor dori să aducă un omagiu eroilor neamului la Mausoleele din Mărăşeşti şi Mărăşti şi la Cimitirul Eroilor din Oituz, să întâmpine Familia Regală şi să vadă Trenul Regal în gara oraşului lor sunt bineveniţi. Călătoria Trenului Regal, în ziua de 11 iulie 2017, este organizată de Casa Majestăţii Sale Regelui în colaborare cu Ministerul Transporturilor“, se arată în comunicatul transmis de Secretariatul Majestăţii Sale Regele Mihai l.

citeste totul despre: