Poliţistul specializat în SUA la Academia FBI şi fost ataşat la Ambasada României din Washington, numit adjunct al şefului IGPR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul şef Ciprian Miron a fost împuternicit să exercita funcţia de adjunct al inspectorului genral al IGPR
Comisarul şef Ciprian Miron a fost împuternicit să exercita funcţia de adjunct al inspectorului genral al IGPR

Un fost ofiţer în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, a fost împuternicit adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei Române. Comisarul şef Ciprian Miron a efectuat un stagiu de pregătire specializată la FBI şi a fost timp de 5 ani ataşat de afaceri interne la Ambasada Romaniei din SUA.

Comisarul şef de poliţie Adrian Ciprian Miron (41 de ani) a fost împuternicit să exercite funcţia de adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliţiei Române. Anterior, a fost adjunct la IPJ Cluj, inspector şef la IPJ Cluj, dar şi adjunct la Poliţia Alba.

“Echipa de conducere a Inspectoratului General al Poliţiei Române a fost completată pentru eficientizarea actului managerial. La propunerea şefului Poliţiei Române, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a semnat astăzi actele administrative pentru împuternicirea în funcţiile de adjuncţi ai inspectorului general al Inspectoratului General al Poliţiei Române ale chestorului de poliţie Victor Wili Apreutesei şi comisarului şef de poliţie Ciprian Miron.

Comisarul şef de poliţie Ciprian Miron a ocupat în ultimii aproape doi ani funcţia de comandant împuternicit al Inspectorului şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj. Ciprian Miron are o experienţă de 18 ani în structuri MAI şi a fost cinci ani ataşat de Afaceri Interne la Ambasada României în SUA. De asemenea, acum şase ani, era singurul poliţist român selecţionat pentru a participa la cursurile Academiei FBI din statul american Virginia, timp de 2 luni, în 2009. Cursurile au fost acreditate de Universitatea din Virginia şi au avut următoarele teme: Rezolvarea conflictelor pentru managerii forţelor de poliţie, Managementul stresului în activitatea poliţistului, Managementul conflictelor şi al crizelor: aspecte teoretice şi practice, Tehnici folosite în cadrul audierii persoanelor şi analiza declaraţiilor, Aspecte contemporane ale relaţiei dintre poliţişti şi mass media, Instituţii guvernamentale din S.U.A.: comparaţie cu instituţii similare din U.E., Pregătirea fizică a forţelor de poliţie”

Ciprian Miron a fost adjunct la Poliţia Municipiului Alba Iulia timp de patru ani, în perioada 2006-2010. A absolvit Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti în anul 2000 şi ulterior un master în ştiinţe penale şi criminalistică. Şi-a început cariera în acelaşi an, ca ofiţer judiciarist la Poliţia Municipiului Alba Iulia. În 2001, a devenit ofiţer la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate, unde a activat aproape cinci ani.

În aprilie 2006, a preluat funcţia de adjunct al Poliţiei Municipiului Alba Iulia şi după patru ani a devenit reprezentantul Ministerului Afacerilor Interne al României, în SUA, în urma participării la cursurile de specializare FBI. În 2010, avea 17 cursuri de specializare în străinătate. Tot atunci, a fost singurul poliţist român selecţionat pentru a participa în 2009 la cursurile Academiei FBI din statul american Virginia. La Quantico s-a specializat în tehnici investigative, managementul situaţiilor de criză şi conflictelor, relaţia cu mass-media. Din 2010 şi până în 2015 a fost ataşat de afaceri interne la Ambasada Romaniei din SUA

În 2015 s-a întors în România şi a fost repartizat la Poliţia Municipiului Cluj-Napoca, pe funcţia de şef al Secţiei 2 şi ulterior al Secţiei 1. În mai puţin de un an, a ajuns adjunct al şefului Poliţiei din Cluj-Napoca şi peste alte două luni a urcat pe funcţia de şef la aceeaşi instituţie. Apoi a devenit adjunct inspector şef la IPJ Cluj şi ulterior împuternicit în funcţia de inspector şef la acceaşi instituţie.

Te-ar putea interesa şi:

„Afacerea“ gunoiul, o nouă etapă în Alba: 6 oferte la licitaţia cu valoare estimată de 19 milioane de euro pentru colectarea deşeurilor de la 150.000 de locuitori

VIDEO O familie din Bucureşti locuieşte de 5 ani într-un sat mirific din Apuseni unde a reconstruit două case tradiţionale. Următorul proiect este o moară de apă

   

FOTO Imagini rare cu Geamăna, satul din Apuseni dispărut sub muntele de steril al exploatării miniere Cupru Min 

   

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite