Alba: 100 de posturi libere la fabrica Mercedes din Sebeş

Fabrica de la Sebeş, a două din România după cea de la Cugir a nemţilor de la Daimler AG, va fi pusă în funcţiune în luna septembrie. Muncitorii selectaţi vor fi instruiţi în Germania.

Compania Star Transmission SRL Cugir, cu capital majoritar german, a finalizat construcţia unei hale în Sebeş şi demarează, începând de luni, 26 iulie 2010, un program de angajare muncitori.

În prima fază vor fi selectate aproximativ 100 de persoane, urmând ca în 2011 numărul acestora să crească. Star Transmission SRL este o întreprindere mixtă între concernul german Daimler AG, care deţine peste 60 la sută din părţile sociale, şi Ministerul Economiei prin SC Cugir SA.

Produse pentru Mercedes Car Group

La Sebeş se vor fabrica produse din gama celor obţinute la Cugir, respectiv roţi dinţate, arbori cu came, pinioane şi întinzătoare de lanţ pentru motoare şi cutii de viteză. Clienţii societăţii sunt uzinele germane Powertrain din cadrul Mercedes Car Group, dar şi din afara concernului. Produsele fabricate în România sunt montate în vehicule Mercedes-Benz, Chrysler, Smart, dar şi în vehicule ale mărcilor Toyota, Renault şi Skoda.


„Ca întreprindere mixtă între Daimler AG, Compartimentul de producţie cutii de viteză şi Ministerul Economiei din România, îmbinăm avantajele oferite de locaţiile noastre din Ardeal, de la Cugir şi Sebeş, cu know-how-ul ambilor parteneri în ceea ce priveşte prelucrarea metalelor, cu avantaje locale pentru dezvoltarea economică. Pentru aceasta suntem interesaţi să găsim persoane talentate, performante, cu experienţă, motivate, care să-şi aducă aportul la un nivel maxim de competenţă socială“, se afirmă într-un comunicat al companiei.

Pe profit, după doi ani de peierderi

Posturile pentru care se caută angajaţi sunt de frezor/strungar, specialist montaje/tehnician teste şi lăcătuş montator. Cei care vor fi selectaţi pentru ultimele două categorii urmează a fi instruiţi în Germania. Persoanele interesate trebuie să aibă minim studii medii în domeniul prelucrărilor metalice şi cunoştinţe în domeniul lucrului cu maşini cu comandă numerică.


Salariul mediu va fi de aproximativ 1.500 de lei. Se poate aplica online pe siteul www.stcu.ro. Tot pentru punctul de lucru de la Sebeş mai sunt căutaţi doi ingineri cu studii superioare în domeniul tenhic, perioada de recrutare fiind demarată în acest caz la 1 iulie 2010.

Valoarea investiţiei de la Sebeş se ridică la aproximativ două milioane de euro. Demararea efectivă a activităţii în fabrică este programată pentru începutul lunii septembrie. La Cugir, pe cele trei linii de producţie lucrează peste 400 de oameni. Compania mixtă româno-germană a revenit pe profit în 2010, după ce în ultimii doi ani a lucrat în piedere ca urmare a crizei de pe piaţa auto mondială.

citeste totul despre: