Şeful de la Brigada de „Crimă Organizată“ Alba Iulia revine: „Tot ceea ce reprezintă simboluri ale statului trebuie respectat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia
Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia

Comisarul şef Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia a postat un nou comentariu pe profilul personal de pe Facebook în care face o analiză a reacţilor înregistrate în urma unor dezvăluiri despre activitatea structurii de poliţie pe care o conduce.

Şeful Brigăzii de Crimă Organizată Alba Iulia a postat vineri un comentariu în care făcea referire la acuzaţii şi „minciuni“ lansate în legătură cu poliţiştii de la BCCO. (AFLĂ MAI MULTE AICI) Spune că demersul său nu trebuie interpretat ca o luptă între instituţii, între structuri. 

Redăm în continuare fragmente din cel de-al doilea comentariu al comisarului şef Traian Berbeceanu:

Despre Crima Organizată de lângă noi…

Gândurile mele au fost preluate de pe profilul personal Facebook de mai mulţi jurnalişti, publicate, analizate şi supuse atenţiei cititorilor… Am fost de acord cu acest lucru şi sunt încântat din mai multe motive:

În primul rând, pentru faptul că, deşi nu am folosit nume cum mi-au reproşat unii, toţi cei care au parcurs cele câteva rânduri au făcut un exerciţiu de imaginaţie şi au identificat, printre funcţionarii cunoscuţi ai diferitelor structuri ale statului, pe unii care ar avea profilul celor descrişi de mine… pe cei care am putea să-i caracterizăm ca făcând parte din CRIMA ORGANIZATĂ INSTITUŢIONALIZATĂ!
Am privit cu interes comentariile făcute atât pe Facebook, cât şi în presa locală şi am constatat cu bucurie că foarte mulţi cetăţeni ai judeţului Alba au simţurile trezite, nu au intrat în amorţeală şi mai ales nu s-au resemnat!

În cel de-al doilea rând, am avut mulţumirea să constat că presa locală este ticsită de jurnalişti tineri şi curajoşi… (...)Au fost alături de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia încă de la începuturile activităţii noastre, ne-au cunoscut, ne-au sprijinit şi împreună cu aceştia am încercat să oferim ceva bun, zi de zi, principalului nostru beneficiar comun: CETĂŢEANUL.

În al treilea, dar nu în ultimul rând, mulţumesc colegilor mei pentru munca pe care o prestează zi de zi, pentru profesionalismul şi devotamentul care-i caracterizează, pentru spiritul de sacrificiu şi efortul depus, duse unori la extrem până aproape de limitele biologice ale organismului.

În final, aş dori să fac câteva cuvenite precizări: am citit în unele comment-uri că demersul meu ar putea fi interpretat ca o luptă între instituţii, între structuri. Este o interpretare eronată. Cunoaştem şi respectăm cu sfinţenie instituţiile de stat, respectăm funcţiile, gradele profesionale sau demnităţile publice… avem probleme însă cu anumite persoane care vremelnic ocupă aceste funcţii, care au subordonat interesele statului unor interese de grup. Nu am numit aceste persoane din motive rezonabile: pe de o parte activitatea operativă şi de cercetare penală trebuie să urmeze un curs firesc, pe de altă parte demascarea acestora trebuie făcută odată cu probarea activităţilor ilicite şi îndepărtarea din sistemul pe care l-au sfidat şi batjocorit… Aveţi însă încredere în activităţile noastre următoare! Personal îmi voi canaliza întreaga atenţie şi pricepere, toate eforturile, energiile şi resursele în această direcţie… alături îmi vor fi permanent, colegii din structura Brigăzii… iar rezultatele se vor vedea… în termen scurt!…

În alte comment-uri mi se reproşa că, în cadrul demersului meu, m-am delimitat de celebra scenă a «aruncării caschetelor» , spunându-mi-se că şi acei poliţişti au avut motive serioase, au ajuns la saturaţie şi au procedat în acest fel… Personal, consider că, indiferent de scop, de încărcătura emoţională dintr-un anumit moment, de greutăţi şi lipsuri, trebuie să primeze raţiunea şi bunul simţ… Nu putem cere cetăţenilor cu care venim în contact zi de zi să respecte «haina statului», în timp ce noi o terfelim în cadrul unei acţiuni de protest, fie ea justificată… mă întreb, oare dacă în cadrul aceleiaşi acţiuni de protest era incendiat steagul naţional, ce se întâmpla?

În Decembrie 1989, în momente cu încărcătură emoţională mult mai mare, în zilele în care naţiunea română a izbucnit pentru înlăturarea unui sistem tiranic, românii au îndepărtat doar stema republicii de pe steagul tricolor pe care, apoi, l-au fluturat mândri şi victorioşi… În concluzie, consider că tot ceea ce reprezintă simboluri ale statului, trebuie respectat de cetăţeni şi în primul rând de funcţionarii de orice natură plătiţi de la bugetul acestui stat… Formele de protest pot fi multiple, decente şi cu mai mare şansă de izbândă!.


Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite