Topul celor mai vizitate muzee din UE: care sunt obiectivele din România care atrag cei mai mulţi vizitatori

Topul celor mai vizitate muzee din UE: care sunt obiectivele din România care atrag cei mai mulţi vizitatori

O pisică se întinde la fereastra unei case din interiorul Muzeului Satului din Bucureşti, aflat în topul celor mai vizitate muzee din România FOTO AP

European Group on Museum Statistics a publicat lista celor mai vizitate muzee din Uniunea Europeană. Peste nouă milioane de persoane i-au trecut pragul anul trecut muzeului aflat în fruntea clasamentului, în timp ce turiştii sunt atraşi cu precădere de trei astfel de obiective din România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Luvru din Paris este cel mai vizitat muzeu, cu 9,1 milioane de persoane care i-au trecut pragul doar anul trecut, scrie site-ul voceabiz.ro. Podiumul este completat de Palatul Versailles din Franţa (peste 7,7 milioane de vizitatori) şi Colosseumul din Italia (5,6 milioane de vizitatori).

Peste 5 milioane de turişti atrag British Museum, Galeria Naţională din Londra, Muzeul Naţional de Istorie Naturală din Londra şi Victoria & Albert Museum din Londra, instituţii care completează topul.

Muzeul d’Orsay  şi Muzeul Naţional de Artă Modernă, ambele din Paris, au reuşit să atragă între 3 şi 4 milioane de vizitatori în 2016.

În ceea ce priveşte România, cele mai populare cinci muzee însumează mai puţin de 2 milioane de vizitatori anual. Pe primele trei locuri sunt Castelul Bran, cu aproximativ o jumătate de milion de vizitatori, Muzeul Naţional ASRTRA din Sibiu, cu 400.000 de vizitatori, şi Muzeul Satului „Dimitrie Guşti“ din Bucureşti, cu peste 350.000 de vizitatori. 

citeste totul despre: