Cum sunt promovaţi tinerii în pieţele pentru peţit din China: pe ce mizează părinţii aflaţi în căutarea partenerului ideal
0Pieţele pentru peţit sunt încă o realitate în China, iar părinţii încearcă să le găsească copiiilor cele mai bune partide pentru o căsătorie de succes, neîncrezători în capacitatea acestora de a face cele mai bune alegeri. Părinţii care se întâlnesc la sfârşit de săptămână în piaţa de căsătorii din Shanghai încearcă să-şi pună odraslele într-o lumină cât mai bună.
Pieţele pentru peţit sau pentru căsătorii încă există în mai multe zone din China, acestea fiind organizate în fiecare weekend de părinţii dornici să le găsească copiilor cei mai buni parteneri de viaţă. Piaţa este deschisă de la amiază până la ora 17:00, sâmbăta şi duminica.
Cu această ocazie, părinţii au ocazia să interacţioneze şi să le prezinte potenţialilor cuscrii calităţile şi avantajele materiale care ar putea să rezulte în urma încheierii unui mariaj. Pornind de la ideea că părinţii îşi cunosc cel mai bine copiii, aceştia încearcă să descopere candidatul perfect din cât mai multe punct de vedere.
Aceste pieţe pentru peţit sunt o reminiscenţă a obiceiului încheierii de căsătorii aranjate, chiar dacă în ziua de azi tinerii au dreptul să-şi aleagă singuri persoana cu care vor să se căsătorească. Mulţi dintre părinţii care încă aleg să vină în pieţele pentru peţit nu primesc acceptul copiilor pentru a proceda astfel şi de a încerca să le controleze viaţa.
Cartoane cu informaţii despre copii sunt ataşate de umbrele deschise, aşezate pe trotuar, pentru a putea fi citite rapid de părinţii interesaţi să arunce o privire. Înălţimea, vârsta, salariul sau dacă sunt sau nu posesorii unui automobil personal sau a unei locuinţe sunt numai câteva exemple de date oferite de părinţii care aşteaptă să intre în vorbă cu alţi părinţi veniţi la piaţă, notează Daily Mail.
Cei mai mulţi părinţi aleg să vină în astfel de pieţe pentru peţit pentru că văd că odraslele lor sunt prea ocupate cu serviciul ca să se mai gândească la căsătorie sau pentru că nu fac mare lucru ca să-şi găsească un partener de viaţă.
În ciuda perseverenţei părinţilor care revin săptămână de săptămână, uneori şi ani la rând, în astfel de pieţe, rata de succes nu este prea ridicată. Copiii refuză de obicei propunerile făcute de părinţi, oricât de entuziasmaţi s-ar dovedi aceştia.