„Cinci motive să te întâlneşti cu fete cu tulburări alimentare”, postarea care a controversat internetul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Model anorexic, într-o campanie dedicată conştientizării efectelor devastatoare ale tulburărilor alimentare
Model anorexic, într-o campanie dedicată conştientizării efectelor devastatoare ale tulburărilor alimentare

Postarea cu acest titlu a cauzat comentarii furioase în cercul reţelelor sociale, atât din partea bărbaţilor, cât şi a femeilor, dar şi nemulţumirea medicilor specialişti care avertizează în privinţa promovării a astfel de abordări.

Return of Kings, un site pentru „bărbaţii masculini”, a postat un material în care a punctat cele cinci beneficii ale întâlnirii cu fete care suferă de tulburări alimentare.

„Obsesia ei faţă de corp şi imaginea sa o ajută să-şi îmbunătăţească aspectul fizic”, spune unul dintre punctele bifate de autorul materialului.

De când a fost postat, pe 13 noiembrie, autorul a fost acuzat de „trivializarea periculoasă şi absurdă a unei boli care afectează sute de milioane de oameni, la nivel mondial”, potrivit Asociaţia Naţională a Tulburărilor Alimentare din America.

„Vorbim despre o boală care trebuie tratată ca atare, nu de care să se râdă. Nu este nimic amuzant în acea postare”, a spus doctorul Robyn Silverman pentru „Daily Mail”.

Return of Kings spune că „tulburările alimentare sunt un lux rezervat pentru cele mai privilegiate membre ale rasei feminine”. Autorul merge pe ideea că o femeie care îşi consumă toată energia concentrându-se pe cum arată „este rareori grasă şi chiar dacă are o imagine distorsionată despre sine, la exterior arată foarte bine”.

Acesta consideră că femeile cu astfel de tulburări presupun şi mai puţine cheltuieli din partea bărbatului, „de vreme ce va comanda, cel mai probabil, cea mai mică salată din meniu”.

„Este fragilă şi vulnerabilă”, spune acesta, adăugând că „un efo inflamat şi o încredere de sine câştigată pe nedrept sunt cele mai neatrăgătoare trăsături ale unei femei”.

„Vei avea de-a face cu o fetiţă nesigură, dar cu gusturi bune, care este disperată să-ţi facă pe plac, pentru că nu vrea nimic mai mult decât aprobarea ta. Îşi va cere scuze imediat pentru ori şi va depune toate eforturile să te vadă, în loc să te evite sau să te refuze”, scrie în continuarea postării.

„Această postare nu jigneşte doar oamenii care suferă de astfel de tulburări, ci şi persoanele dragi din jurul lor care ştiu, de fapt, ce înseamnă să ai o relaţie cu aceste femei”, a spus Temimah Zucker, o tânără care a câştigat bătălia cu anorexia.

„Tulburările alimentare sunt boli psihice care distrug vieţile suferinzilor, dar şi ale celor de lângă ei. Nu doar că este jignitor, ci stereotipizează o boală responsabilă de moartea multor oameni. Aş vrea să duc acest bărbat la un centru de recuperare să-i vadă pe cei care se luptă cu aceste boli, să înţeleagă cât de mult rău a făcut şi face în continuare”, a adăugat aceasta.

Internauţii din toată lumea s-au revoltat împotriva unui material „scris numai pentru audienţă”, în special pentru că autorii site-ului refuză să-l dea jos. Publicaţia online şi-a propus să „să grăbească întoarcerea bărbatului masculin într-o lume în care femeile îşi pot asuma superioritatea şi controlul asupra bărbaţilor”.

„Ne educăm cititorii masculini să nu treacă atât de repede peste femeile care suferă de tulburări alimentare doar din cauza acestui motiv. În loc să primim mulţumiri, primim ură”, a declarat publisher-ul site-ului.

Acesta refuză să scoată materialul de pe site pentru că „nu găseşte nimic care să promoveze tulburările alimentare, precum nici nu jigneşte oamenii care suferă de aşa ceva”.

O petiţie care cere înlăturarea materialul a fost semnată de 10.000 de oameni, pe Change.org.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite