Infidelitatea creează dependenţă: rolul pe care îl joacă genetica şi ce îi determină pe bărbaţi să calce strâmb

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Infidelitatea creează dependenţă. Foto facet.interia.pl
Infidelitatea creează dependenţă. Foto facet.interia.pl

Cine a înşelat o dată o va face şi a doua oară? Cercetătorii au aflat ce îi determină pe infideli să calce strâmb şi ce rol joacă genetica în decizia lor.

O vorbă românească spune că „lupul îşi schimbă blana, dar năravul, ba!”. Principiul se potriveşte perfect şi infidelilor care, conform cercetătorilor, după ce au călcat strâmb odată, o vor face din nou. Persoanele infidele au şi o scuză, specialiştii spunând că „boala” se moşteneşte genetic.

Odată ce experimentează infidelitatea, trişorii încep să devină dependenţi de trăirile experimentate în timpul relaţiei extraconjugale.

50% din persoanele care au un receptor al nivelului de dopamină mai dezvoltat şi-au înşelat partenerul de viaţă

În primul rând, infidelitatea este într-o strânsă legătură cu nivelul dopaminei, hormonul plăcerii,  care poate fi simţit atunci când se consumă o prăjitură delicioasă sau în timpul actului sexual. Nivelul acestui hormon joacă un rol important în viaţa persoanelor predispuse la infidelitate, scrie metro.co.uk.

Aceste persoane sunt mult mai susceptibile să se angajeze în căutarea continuă a plăcerii, fiind predispuse la consumul excesiv de alcool şi droguri. Pe termen scurt si pe termen lung, dopamina favorizează apariţia dependenţei.

Banii, motiv de infidelitate

Pe de altă parte, sunt şi motive care nu ţin de genetică. Cercetătorii au ajuns la concluzia că bărbaţii care câştigă mai mult decât partenerele lor sunt mai predispuşi la infidelitate. Tot ei înşală şi dacă soţiile câştigă mai mult, simţindu-se inferiori.

Emoţiile negative conduc către infidelitate

Evident, o multime de emoţii contribuie la decizia de a ceda impulsului infidelităţii. Problemele nerezolvate, experienţele relaţiilor din trecut sau lipsa intimităţii au un puternic impact asupra luării acestei decizii. Unele studii indică faptul că bărbaţii care sunt necredincioşi sunt predispuşi să-şi înşele soţiile mai ales în primii 3 - 5 ani ai căsniciei lor. De asemenea, aceştia pot călca strâmb şi în termen de şase luni de la naşterea primului copil.

Conform unui sondaj realizat on-line, la care au participat aproape 21.000 de persoane care fuseseră infidele de-a lungul timpului, 60% din bărbaţi şi jumătate din femei au recunoscut că odată ce experimentezi infidelitatea, eşti predispus să repeţi greşeala.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite