Ai o pisică? Înseamnă că îţi place sadomasochismul. Cum ţi se poate schimba comportamentul sexual dacă ai un animal de companie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A
deţine o pisică poate să aibă impact asupra modelelor legate de comportamentul
tău sexual, mai specific te poate face interesat de sadomasochism FOTO Arhivă
A deţine o pisică poate să aibă impact asupra modelelor legate de comportamentul tău sexual, mai specific te poate face interesat de sadomasochism FOTO Arhivă

Pisica te poate face interesat de sadomasochism, arată un nou studiu care specifică faptul că un parazit al animalului de companie îţi poate schimba comportamentul sexual.

Un parazit al pisicii te transformă 

Dacă credeai că  pisică îţi lasă doar păr pe haine şi zgârieturi pe piele, atunci poate că nu te-ai gândit cum acest animal poate să îţi schimbe comportamentul în cel mai bizar mod, arată un nou studiu, citat de „The Independent“. A deţine o pisică poate să aibă impact asupra modelelor legate de comportamentul tău sexual, mai specific te poate face interesat de sadomasochism, arată studiul publicat în Journal of Evolutionary Psychology.

Acest lucru se datorează unor paraziţi comuni din creierul pisicilor, Toxoplasma gondii, care provoacă toxoplasmoza, şi care este strâns legată de excitarea sexuală prin frică, violenţă şi periocol, în cazul oamenilor. În jur de o treime din populaţia lumii este infectată cu acest parazit, transmiterea lui prin contactul cu fecalele felinei fiind cel mai comun mod de a-l lua. La persoanele cu imunitate bună (imunocompetente) este asimptomatică frecvent sau prezintă inflamarea ganglionilor (limfadenopatie) şi febra. În cazul celor cu imunitate scăzută (ex. HIV +) poate da afecţiuni ce pun în pericol viaţa: encefalită, chist cerebral, hepatită, miocardită.

Studiul desfăşurat pe 36.000 de slovaci şi cehi, infectaţi sau nu cu prazitul pisicii, a constatat că „subiecţii infectaţi sunt mai excitaţi de propria lor frică, de pericol şi de supunere sexuală“. Cercetătorii au observat că persoanele cu Toxoplasma gondii au „atracţie ridicată faţă de violenţă, supunere şi masochism, zoofilie chiar şi faţă de viol“.

Parazitul reuşeşte să se folosească de stimulii legaţi de sex şi frică, legaţi de circuitele similare din creier. „Chiar şi fără Toxoplasma gondii îm corp există o relaţia între frică şi sex“, zice Jaroslav Flegr, autorul studiului. Deşi toxoplasmoza este atât de comună, rareori sunt raportate simptomele reale. Toxoplasmoza poate să fie diagnostică cu un test de sânge. 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite