Tocăniţă delicioasă din legume asortate pentru iarnă
0Pentru ca gustul delicious al legumelor de toamnă să nu vă lipsească în sezonul rece, tocăniţă delicioasă de legume asortate pentru iarnă este reţeta perfectă.
Ingrediente:
- 600 grame ceapă
- 500 grame morcovi
- 500 grame ardei capia
- 500 grame vinete
- 500 grame dovlecei
- 500 grame ciuperci
- 100 grame orez
- câteva foi de dafin
- cimbru şi busuioc verde
- sare şi piper
Se toacă în robot 600 grame ceapă, 500 grame morcovi şi 500 grame ardei capia, curăţaţi în prealabil de cotoare, seminţe şi pieliţele albe.
Se coc 500 grame vinete, se curăţă de coajă şi se toacă mărunt.
Se taie felii 500 grame dovlecei şi 500 grame ciuperci. Ciupercile se rumenesc uşor.
Se spală în mai multe ape 100 grame orez.
Intr-o cratiţă cu fund gros/ceaun se căleşte ceapa, apoi se adaugă morcovii şi ardeii şi se lasă Ia foc mic până când se înmoaie uşor. Se adaugă apoi în cratiţă vinetele tocate, felii de dovlecei, orezul, 500 mililitri suc de roşii, ciupercile, câteva foi de dafin, câteva fire de cimbru şi busuioc verde, sare şi piper.
Sursă: restaurantedelux.ro.