Reţete de îngheţată dietetică: desert rece cu suc de grepfrut, pepene galben sau ciocolată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vara, cu toţii tânjim după o porţie gustoasă de îngheţată, însă cantitatea mare de calorii pe care o conţin sortimentele din comerţ va veni de hac siluetei zvelte pentru care am muncit. Vă recomandăm, aşadar, trei reţete de îngheţată dietetică.

Reţete de îngheţată dietetică: îngheţată din suc de grepfrut

Acest sortiment de îngheţată, inspirată din deliciile gelatriilor italieneşti, este foarte revigorant şi bogat în vitamina C.

Ingrediente:

- zeama a patru grefe

- două linguri de ciocolată albă dietetica răzuită

- 50 de grame de îndulcitor 

Preparare: 

Punem sucul de grefe într-o olicioară împreună cu îndulcitorul şi lăsăm să fiarbă la foc mic timp de zece minute, până când se evaporă o parte din apă. Separat, pregătim recipientele în care vom turna sucul de grapefruit fiert. După ce s-a răcit complet, se amestecă sosul obţinut cu fulgii de ciocolată albă şi se pune la congelator pentru două ore.

Reţete de îngheţată dietetică: înghetata de pepene galben

Pepenele galben este foarte dulce şi deloc bogat în calorii. 

Ingrediente:

- un pepene galben mic 

- un iaurt mic degresat

- o lingură de îndulcitor

- trei picături de esenţă de vanilie bourbon

Preparare: 

Punem pepenele tăiat bucăţele la congelator peste noapte. A doua zi, adăugăm bucăţile de pepene congelat în robotul de bucătărie sau blender şi le lăsăm la mărunţit timp de cinci minute. Apoi, după ce se amestecă rezultatul cu iaurtul, îndulcitorul şi esenţa de vanilie până se obţine o compoziţie omogenă, punem îngheţata în forme şi o lăsăm congelator pentru una sau două ore, recomandă slabsaugras.ro.

   

Reţete de îngheţată dietetică: îngheţată cu vanilie şi ciocolată

Ingrediente:

- două căni de lapte rece, degresat

- şase linguri de lapte praf degresat

- cinci picături de esenţă de vanilie

- ciocolată fără zahăr răzuită

- îndulcitor lichid după gust

Preparare:

Se încălzesc la bain-marie laptele, laptele praf, îndulcitorul şi vanilia până când se omogenizează perfect. Amestecăm constant pentru a evita formarea de cocoloaşe şi când e gata lăsăm la răcit. Pregătim o formă de chec ţinută în prealabil la congelator timp de o ora, tapetând-o cu foaie de copt. După ce s-a răcit complet, turnăm un sfert din compoziţie în tavă, apoi se adaugă un strat subţire de fulgi de ciocolată dietetică şi se repetă operaţiunea până se termină ingredientele. Se pune la congelator peste noapte, iar a doua zi se poate scoate din formă şi tăia felii.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite