Reţeta unei supe-minune de usturoi, remediu eficient împotriva răcelilor şi gripelor severe

Reţeta unei supe-minune de usturoi, remediu eficient împotriva răcelilor şi gripelor severe

Supă de usturoi FOTO bestherbalhealth.com

Potrivit publicaţiei Top Buzz, există o reţetă de supă care ajută la combaterea răcelilor şi, în unele cazuri, este la fel de eficientă ca un antibiotic. Această supă promite să amelioreze sintomele de gripă, răceală, inflamaţii ale urechii, dar şi alte probleme de sănătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Supa de pui cu usturoi, ceapă şi cimbru poate ucide un grup mai mare de virusuri gripale, răceli şi chiar noul virus norovirus, care provoaca vărsături, diaree, febră, dureri de cap şi crampe stomacale, scrie Top Buzz. 
 
Usturoiul, ingredientul de bază al „supei minune“, nu este afectat de mutaţii, modificări şi viruşi noi. Acest lucru se datorează substanţei chimice numite alicină, care reduce colesterolul, tensiunea arterială şi previne înfundarea vaselor de sânge.
 
Mai mult, un studiu de la Universitatea din Washington a arătat că usturoiul este de 100 de ori mai eficient decât alte două antibiotice populare în combaterea inflamaţiei cauzate de bacterii.
 
Atunci când este zdrobit, căţelul de usturoi eliberează alicină care, împreună cu alte ingrediente, ucide organisme dăunătoare cum ar fi viruşii şi bacteriile care cauzează răceli, gripă, infecţii ale urechilor şi altele asemenea. Consumul de usturoi nu dăunează organismului; dimpotrivă, este un lucru benefic pentru corpul uman.
 
Aşadar, reţeta de supă cu usturoi care combate gripa şi răceala este următoarea:
 
Ingrediente:
 
50 căţei de usturoi curăţaţi 
 
2 linguri unt
 
2 linguri de ulei de măsline
 
2 cepe mari, tocate
 
1 lingură cimbru tocat
 
½ lingură de aromă de pui 
 
pătrunjel proaspăt
 
1 cană de smântână
 
Cum se prepară:
 
Preîncălziţi cuptorul la 350 de grade. Adăugaţi câteva picături de ulei de măsline peste căţeii de usturoi pe care i-aţi curăţat în prealabil şi împachetaţi-i în folie de aluminiu. Coaceţi în cuptor timp de 90 de minute, apoi îndepărtaţi folia şi lăsaţi să se răcească.
 
În acest timp încălziţi două linguri de ulei de măsline şi unt într-o tigaie, la foc mediu. Căliţi ceapa timp de aproximativ 10 minute. Se taie mărunt căţeii de usturoi copţi şi se adaugă peste ceapă. Se amestecă şi se adaugă cimbru, aroma de pui şi patrunjel proaspăt tăiat. Fierbeţi totul la foc mediu timp de 5-10 minute.
 
Când supa este gata, puneţi-o într-un blender şi amestecaţi până când iese cremoasă. Apoi returnaţi-o în oală, adăugaţi smântâna şi lăsaţi-o să fiarbă din nou. Luaţi-o de pe foc după ce dă în clocot şi adăugaţi sare şi piper, dacă este necesar.
citeste totul despre: