Cea mai bună reţetă de baclava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa foto: profimedia
sursa foto: profimedia

Baclavaua este un desert foarte dulce, pe bază de miere, popular în zonele de sub dominaţia Imperiului Otoman, în Asia, şi în zonele apropiate, fiind recunoscut ca un desert specific turcesc. Deşi începuturile acestui desert sunt incerte, cel mai probabil a fost creat pentru prima dată în bucătăria imperială a Palatului Topkapi. Urmează şi tu paşii recomandaţi de noi pentru a prepara cea mai bună reţetă de baclava.

Cea mai bună reţetă de baclava – Ingrediente (1 tavă)

Pentru foi

400 g făină

150 ml apă

25 ml ulei

1 linguriţă sare

Pentru umplutură

250 g miez de nucă

30 g pesmet

Pentru sirop

200 g zahăr cu aromă de vanilie

100 g miere

1 lămâie mare

250 ml apă

Pentru decor

100 g fistic

află modul de preparare pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite