Care este diferenţa între ardeii iuţi cayenne, poblano şi guindilla verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au fost cultivaţi pentru prima oară în America de Sud şi sunt o opţiune gastronomică a oamenilor (mai ales a celor avizi de senzaţii tari) de secole. Vin în culori, forme şi intensităţi ale “iutelui” diferite. Cine nu e pregătit ar face mai bine să se abţină de la experimentarea soiurilor despre care se ştie clar că sunt iuţi.

Poblano – un ardei iute uşor de găsit, care se vând în stare proaspătă. Când sunt roşii înseamnă că au ajuns la maturitate şi, de obicei, în acest stadiu ei se coc. Pe o scară de la 1 la 5, unde 1 e cea mai scăzută valoare iar 5 – cea mai ridicată, intensitatea lui se situează între 2 şi 3.

Guindilla Verde – e găsit mai mult în Spania, dar e cultivat şi la noi. Are un gust dulce foarte distinct. Asezonează bine mâncărurile din porc şi miel. Intensitate – 1.

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite