Alimente care ţin răceala la distanţă
0
În sezonul rece alimentaţia joacă un rol important pentru a ţine bolile departe. Iată ce nu trebuie să îţi lipsească de la masă pentru a îţi întări imunitatea.
Ceapa
Bun antiviral, antiseptic şi antibacterian, ceapa te ajută să ai o imunitate de fier. Ca să aibă efect, aceasta trebuie să fie consumată în stare naturală, deoarece prin fierbere sau prăjire îşi pierde din proprietăţi. Adaug-o în cantitate mică în preparate, dacă te deranjează aroma ei puternică.
Ardeiul gras
Conţine aceeaşi cantitate de vitamina C pe care o oferă patru lămâi, de aceea ardeiul gras trebuie inclus iarna mai des în dietă.
Morcovul
Protejează plămânii în perioada rece, datorită unei substanţe din compoziţia sa, numită imunoglobină. Totodată, morcovul are şi proprietăţi antivirale.